Ανακοινώσεις

ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗ

 

Αθήνα, 12 Μαρτίου 2015

 

Δήλωση
του Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Ν. Κιουτσούκη
σχετικά με τις χθεσινές καταγγελίες του Γεν. Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης

 

Εάν ισχύουν και τεκμηριώνονται οι χθεσινοί ισχυρισμοί του Γεν. Γραμ. Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Ρωμανιά σχετικά με τον τρόπο που διενεργήθηκαν οι αναλογιστικές μελέτες των Ασφαλιστικών Ταμείων με τη μη συμπερίληψη της κινητής (ομόλογα, καταθέσεις, μετοχές κ.λπ.) και ακίνητής τους περιουσίας, τότε αναμφίβολα εγείρεται ένα μείζον ηθικό, πολιτικό και πρωτίστως κοινωνικό ζήτημα.

 

Σε αυτήν την κατεύθυνση, οφείλει ο ίδιος να παραπέμψει την υπόθεση αυτή στη Δικαιοσύνη προσκομίζοντας όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που διαθέτει προκειμένου να λογοδοτήσουν οι πολιτικά υπεύθυνοι πρώην αρμόδιοι Υπουργοί και Γενικοί Γραμματείς της περιόδου που διεξήχθησαν οι επίμαχες μελέτες και φυσικά να λάμψει η αλήθεια.

 

Σε κάθε περίπτωση, η εκάστοτε κυβέρνηση επιβάλλεται να γνωρίζει ότι το Ασφαλιστικό Σύστημα είναι ένας κορυφαίος θεσμός με τεράστιες κοινωνικές, οικονομικές και αναπτυξιακές διαστάσεις που εγγυάται την αλληλεγγύη των γενεών συγκεντρώνοντας τις αγωνίες του κόσμου της μισθωτής εργασίας και των παραγωγικών δυνάμεων στο σύνολό τους.

 

Απαιτείται, λοιπόν, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και κοινωνική ευαισθησία. Δεν χωράνε ύποπτες πρακτικές ή σκόπιμα μεθοδολογικά σφάλματα που υπονομεύουν εκ των έσω τη βιωσιμότητά και επάρκεια των Ασφαλιστικών ταμείων, ούτε φυσικά επικοινωνιακού τύπου αντιπαραθέσεις για λόγους εντυπώσεων.

 

 

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας”. Εκβιασμοί και διώξεις στελεχών ΔΑΚΕ

                                                                       Αθήνα, 2 Ιουλίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας” Εκβιασμοί

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και την αποτελεσματική αξιοποίηση του «πακέτου των 32 δις»

Αθήνα, 30 Ιουνίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη του «Μένουμε Ασφαλείς» είναι το «Μένουμε Εργαζόμενοι»  Θετικός ο αντίκτυπος των μέτρων στη διαφύλαξη της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Αναγκαιότητα η επιμήκυνση της στήριξης της απασχόλησης έως την ανάταξη της οικονομίας.

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη