Ανακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ. ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Αθήνα, 17 Απριλίου 2015

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΑΙ στη λειτουργία των Μεταλλείων της Χαλκιδικής
ΝΑΙ στην διασφάλιση των θέσεων εργασίας, του
Δημοσίου Συμφέροντος, της Νομιμότητας και της Περιβαλλοντικής Προστασίας

 

Η ανάπτυξη μέσω της αξιοποίησης των φυσικών αποθεμάτων και ο σεβασμός του περιβάλλοντος δεν είναι και δεν πρέπει να είναι δύο έννοιες ασύμβατες ή αντικρουόμενες.

 

Σε αυτήν την κατεύθυνση, λοιπόν, μια συντεταγμένη πολιτεία οφείλει να αποτελεί αφενός το ρυθμιστή του πλαισίου τέτοιων επενδυτικών σχεδίων και αφετέρου τον απόλυτο εγγυητή του δημοσίου συμφέροντος, των θέσεων εργασίας και της φυσικής μας κληρονομίας.

Η Κυβέρνηση δεν δικαιούται να αγνοεί το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων για διαφύλαξη της δουλειάς τους στους οποίους και στεκόμαστε αλληλέγγυοι.

 

Η συγκέντρωση και η διαμαρτυρία των εργαζομένων στα μεταλλεία της Χαλκιδικής και των οικογενειών τους, πραγματοποιήθηκε για να μεταφέρει στην πολιτεία και στην κυβέρνηση την κραυγή αγωνίας τους και την εντεινόμενη αβεβαιότητά τους για την διατήρηση των θέσεων εργασίας τους.

 

Η πολιτεία, η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο έχουν χρέος και υποχρέωση αφ’ενός να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον, την νομιμότητα της επένδυσης, την προστασία του περιβάλλοντος, και αφ’ ετέρου τις θέσεις εργασίας στα μεταλλεία!!!

 

Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για το ιερό δικαίωμα τους στην εργασία και την αξιοπρέπεια στην ζωή με στόχο να ζήσουν τις οικογένειες τους, και να μην προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των ανέργων.

 

Οι εργαζόμενοι δεν “υποκινούνται” από την εταιρεία, όπως άφησε να εννοηθεί ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, αλλά από την ομοβροντία δηλώσεων άλλων υπουργών της κυβέρνησης, βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και κομματικών του στελεχών, οι οποίοι συντηρούν και διατηρούν το κλίμα αβεβαιότητας για την λειτουργία των μεταλλείων.

 

Δεν δικαιούνται ούτε οι κυβερνώντες, ούτε η εταιρεία να “χρησιμοποιούν” την αγωνία που εκφράζουν οι εργαζόμενοι για το μέλλον τους, οι μεν για μικροκομματικές σκοπιμότητες, οι δε άλλοι για να εκβιάσουν την κυβέρνηση.

 

Είναι υποχρέωση των καθ’ ύλην αρμοδίων και άμεσα εμπλεκομένων μερών να επιδείξουν σύνεση, ψυχραιμία και ωριμότητα στην αντιμετώπιση αυτού του κρίσιμου ζητήματος και να σταματήσουν να επιβαρύνουν το ήδη αρνητικό κλίμα με εμπρηστικές και προβοκατόρικες δηλώσεις, όπως αυτή του αναπληρωτή Υπουργού.

 

Η υπέρβαση της βαθιάς ύφεσης προϋποθέτει σοβαρές ιδιωτικές επενδύσεις. Η θωράκιση του δημοσίου συμφέροντος, ο σεβασμός των εργασιακών δικαιωμάτων και η προστασία του Περιβάλλοντος είναι απαραίτητες ρήτρες ώστε οι επενδύσεις αυτές να αφήνουν παρακαταθήκη ανάκαμψης για τις νέες γενιές, και όχι να υποθηκεύουν το μέλλον ή ακόμα και την ίδια τους τη ζωή…

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας”. Εκβιασμοί και διώξεις στελεχών ΔΑΚΕ

                                                                       Αθήνα, 2 Ιουλίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας” Εκβιασμοί

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και την αποτελεσματική αξιοποίηση του «πακέτου των 32 δις»

Αθήνα, 30 Ιουνίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη του «Μένουμε Ασφαλείς» είναι το «Μένουμε Εργαζόμενοι»  Θετικός ο αντίκτυπος των μέτρων στη διαφύλαξη της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Αναγκαιότητα η επιμήκυνση της στήριξης της απασχόλησης έως την ανάταξη της οικονομίας.

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη