Ανακοινώσεις

Η πολιτική, η ιδεολογία και κυρίως ο πολίτης και πάλι στην πρώτη γραμμή

 Είναι ξεκάθαρο και κάθε ημέρα γίνεται ακόμη πιο σαφές ότι η ανάληψη της Προεδρίας της Ν.Δ. από το Βαγγέλη Μεϊμαράκη υπηρετεί με συνέπεια και σηματοδοτεί την επιβεβλημένη “επιστροφή” στις ρίζες της καραμανλικής παράδοσης, στο κοινωνικό, μεταρρυθμιστικό κέντρο.

Όταν μάλιστα αυτή η “επιστροφή” πραγματοποιείται με πολιτικούς όρους και κρυστάλλινο ιδεολογικό στίγμα μακριά από την τεχνοκρατική ανελαστικότητα, τότε διαμορφώνει συνθήκες δυναμικής επανασυσπείρωσης της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την Πατρίδα μας και τον κόσμο της μισθωτής εργασίας, παρά τις όποιες εύλογες διαφοροποιήσεις απέναντι στο κατά γενική ομολογία αδιέξοδο και καταστροφικό 3ο Μνημόνιο, η επιχειρηματολογία και η ανάλυση άλλαξαν, το μέτρο και η μετριοπάθεια στο ύφος και το ήθος υποκατέστησαν την αλαζονεία και το δεικτικό τρόπο, η κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή επανήλθαν πειστικά στο λεξιλόγιο ως θεμελιώδεις στόχοι.

Αυτό έχει ανάγκη η μαχόμενη κοινωνική βάση της Ν.Δ. προκειμένου να εμπνευστεί ξανά και να ενεργοποιηθεί.

Η “ιδιοκτησία” των Μνημονίων απεμπολείται και η ψευδεπίγραφη “αριστερή” ιδιοκτησία της κοινωνικής ευαισθησίας αποδομείται.

Ο ριζοσπαστικός-κοινωνικός φιλελευθερισμός είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος ώστε η ΝΔ να ξανασυναντήσει δημιουργικά τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις του Τόπου με όχημα την κοινή προκοπή και όχι με “τεχνάσματα” κοινωνικού αυτοματισμού, με λογικές ήπιας προσαρμογής και όχι δόγματος ΣΟΚ.

Άλλωστε οι μεταρρυθμίσεις μπορούν να είναι αποτελεσματικές μόνο όταν έχουν την κοινωνία σύμμαχο, μόνο όταν έχουν ανθρωποκεντρικό περιεχόμενο και θετικό κοινωνικό πρόσημο.

 

 

Δήλωση Προέδρου ΔΑΚΕ Ι.Τ.

κ. Νικόλαου Κιουτσούκη

 

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας”. Εκβιασμοί και διώξεις στελεχών ΔΑΚΕ

                                                                       Αθήνα, 2 Ιουλίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας” Εκβιασμοί

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και την αποτελεσματική αξιοποίηση του «πακέτου των 32 δις»

Αθήνα, 30 Ιουνίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη του «Μένουμε Ασφαλείς» είναι το «Μένουμε Εργαζόμενοι»  Θετικός ο αντίκτυπος των μέτρων στη διαφύλαξη της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Αναγκαιότητα η επιμήκυνση της στήριξης της απασχόλησης έως την ανάταξη της οικονομίας.

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη