Ανακοινώσεις

Στήριξη και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της «Χαλυβουργίας Θεσσαλίας»

 

Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2015

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


Στήριξη και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της «Χαλυβουργίας Θεσσαλίας»

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. εκφράζει την αλληλεγγύη της, συμπαρίσταται και στηρίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Χαλυβουργία Ελλάδος στο Βόλο ενάντια στην ετσιθελική απόφαση της Διοίκησης για επιβολή καθεστώτος εκ περιτροπής απασχόλησης, όταν μάλιστα έχουν προηγηθεί σημαντικές μειώσεις μισθών με στόχο τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της επιχείρησης.

Για μια ακόμη -και πολλοστή- φορά επιχειρείται η αποκλειστική και εις ολόκληρο μετακύλιση των επιπτώσεων της κρίσης στον κόσμο της μισθωτής εργασίας με όχημα την εφαρμογή των πιο ακραία αντεργατικών και κοινωνικά άδικων νομοθετημάτων της τελευταίας πενταετίας.

Η Παράταξή μας με σαφείς θέσεις και τεκμηριωμένες προτάσεις έχει διαχρονικά αναδείξει και διεκδικήσει το μείζον για τις εγχώριες ενεργοβόρες βιομηχανίες ζήτημα της μείωσης του ενεργειακού κόστους ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του διεθνούς ανταγωνισμού.

Η παραγωγική ανασυγκρότηση του Τόπου προϋποθέτει έναν ισχυρό, ανθηρό και εξωστρεφή κλάδο Χαλυβουργίας μέσα από πραγματικές μεταρρυθμίσεις με θετικό αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημο, με όρους εργασιακής δικαιοσύνης, και όχι μυωπικά τερτίπια εργοδοτικής αυθαιρεσίας που οδηγούν σε αποεπένδυση, συρρίκνωση, “λουκέτα” και ανεργία.

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

 

 

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας”. Εκβιασμοί και διώξεις στελεχών ΔΑΚΕ

                                                                       Αθήνα, 2 Ιουλίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας” Εκβιασμοί

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και την αποτελεσματική αξιοποίηση του «πακέτου των 32 δις»

Αθήνα, 30 Ιουνίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη του «Μένουμε Ασφαλείς» είναι το «Μένουμε Εργαζόμενοι»  Θετικός ο αντίκτυπος των μέτρων στη διαφύλαξη της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Αναγκαιότητα η επιμήκυνση της στήριξης της απασχόλησης έως την ανάταξη της οικονομίας.

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη