Ανακοινώσεις

Κι αν ο λάκκος σου πολύ βαθύς, χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς… ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ της 12ης του ΝΟΕΜΒΡΗ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κι αν ο λάκκος σου πολύ βαθύς, χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς…
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ της 12ης του ΝΟΕΜΒΡΗ

Το 3ο Μνημόνιο, “πνεύμα και γράμμα”, έρχεται να επιβεβαιώσει ή ακόμα και να ξεπεράσει τις πλέον δυσοίωνες εκτιμήσεις για το περιεχόμενο της ακολουθούμενης πολιτικής, τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις για την κοινωνία και την πραγματική οικονομία, τους χειρότερους φόβους του κόσμου της μισθωτής εργασίας και των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων.

Το λάθος γίνεται ολέθριο, η αδιέξοδη “συνταγή” ακραίας λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης εντείνεται και διαιωνίζεται. Η ύφεση και η αποεπένδυση επεκτείνονται εις το διηνεκές, η ανάπτυξη παραμένει ως ευχολόγιο στις καλένδες όπως και η περιβόητη παραγωγική ανασυγκρότηση. Η βίαιη αναδιανομή πλούτου σε βάρος των εισοδηματικά ασθενέστερων κλιμακώνεται ενταφιάζοντας το παρόν και στοιχειώνοντας το μέλλον της Πατρίδας μας.

Η αγορά εργασίας παραπέμπει σε “ζούγκλα” με τη διαρκή απορρύθμισή της να εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο όσους ορέγονται να μετατρέψουν την Ελλάδα σε Ειδική Οικονομική Ζώνη.

Την ίδια ώρα επιχειρείται οριστικά και αμετάκλητα η ανατροπή του μεταπολεμικού κράτους πρόνοιας. Η Κοινωνική Ασφάλιση λεηλατείται και αποδομείται, ο εργασιακός βίος γίνεται αβίωτος, συντάξεις-“φιλοδωρήματα ανέχειας” αντιστοιχούν στους κόπους μιας ολόκληρης ζωής και η αρχή της αναδιανομής αντικαθίσταται από το δόγμα της εξαθλίωσης. Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος “μηδενίζει” την όποια ελπίδα διαβίωσης με στοιχειώδη αξιοπρέπεια.

Η κυβέρνηση “παζαρεύει” με τους Δανειστές και τα τοκογλυφικά funds τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών ενώ τα “κόκκινα δάνεια” των μικρομεσαίων επιχειρηματιών απειλούν με νέο “τσουνάμι” λουκέτων και ανεργίας στην αγορά.

Τα φορομπηχτικά μέτρα πρωταγωνιστούν στο κυβερνητικό αφήγημα που ολοκληρώνει το ολοκαύτωμα της μικρής ατομικής ιδιοκτησίας φορτώνοντας δυσανάλογα και ίσως πιο άδικα από ποτέ τα ελλείμματα του κρατικού προϋπολογισμού στους μη έχοντες. Η μικρή ανερχόμενη επιχειρηματικότητα υποτάσσεται στην αδηφαγία των πολυεθνικών με χαρακτηριστικό και πιο πρόσφατο το παράδειγμα των μικρών ζυθοποιιών.

Απολύτως αυτονόητα ζητήματα για το δυτικό κόσμο όπως το δικαίωμα στη δουλειά, η Δημόσια Παιδεία, η Ασφαλιστική Κάλυψη και η Επαρκής Υγειονομική Περίθαλψη είναι πια αδιανόητα…

Η ανεργία παγιώνεται σε δυσθεώρητα επίπεδα διαμορφώνοντας ένα “επαγγελματικό πουθενά” για τους συμπολίτες μας που είτε αναζητούν ένα καλύτερο αύριο σε “άλλες πολιτείες” είτε βιώνουν με τον πιο ανάλγητο τρόπο το “περιθώριο”.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ – ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ- ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. καλεί όλους τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους, καθώς και κάθε άλλη δημοκρατική φωνή να πυκνώσουμε τις τάξεις των Συνδικάτων συμμετέχοντας δυναμικά, αποφασιστικά και ειρηνικά στην απεργιακή κινητοποίηση της 12ης του Νοέμβρη.

Η κοινωνία των εργαζομένων, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι έμποροι, οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι αγρότες, οι φοιτητές, όλοι μαζί, δημιουργούμε ένα ισχυρό, μαζικό και αρραγές μέτωπο ανατροπής των πολιτικών που θέλουν να καταστήσουν τους πολλούς σε κολίγους στα φέουδα των “γνωστών-άγνωστων” ελαχίστων, οικονομικών ολιγαρχών.

Ο αγώνας μπορεί και πρέπει να είναι νικηφόρος.
Οι μόνες χαμένες μάχες είναι αυτές που δεν δόθηκαν…

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην Γενική Απεργία της 12ης του Νοέμβρη
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στις κατά τόπους συγκεντρώσεις των Συνδικάτων,
στην Αθήνα 11 π.μ. στην Πλ. Κλαυθμώνος

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας”. Εκβιασμοί και διώξεις στελεχών ΔΑΚΕ

                                                                       Αθήνα, 2 Ιουλίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας” Εκβιασμοί

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και την αποτελεσματική αξιοποίηση του «πακέτου των 32 δις»

Αθήνα, 30 Ιουνίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη του «Μένουμε Ασφαλείς» είναι το «Μένουμε Εργαζόμενοι»  Θετικός ο αντίκτυπος των μέτρων στη διαφύλαξη της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Αναγκαιότητα η επιμήκυνση της στήριξης της απασχόλησης έως την ανάταξη της οικονομίας.

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη