Ανακοινώσεις

17η Νοέμβρη: Ημέρα Μνήμης, Τιμής και Αγώνα

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


17η Νοέμβρη: Ημέρα Μνήμης, Τιμής και Αγώνα
Η γενιά της κρίσης δεν πρέπει να καταστεί σε “χαμένη γενιά”

 

42 χρόνια μετά την εξέγερση φοιτητών και εργατών στο Πολυτεχνείου, τα μηνύματα και οι συνειρμοί, τα αιτήματα και η αξιακή της κληρονομιά είναι επίκαιρα περισσότερο από ποτέ.

 

Το Πολυτεχνείο, κορυφαία στιγμή στην ιστορία των κοινωνικών κινημάτων και διαχρονικό σύμβολο του αγώνα για δημοκρατία, του αγνού και άδολου πατριωτισμού, επιβεβαιώνει με τον πιο σαφή τρόπο ότι η εθνική συνοχή και ομοψυχία είναι ο “μόνος δρόμος” ώστε να γυρίσει ο τροχός της ιστορίας και να επιστρέψει ο άνθρωπος στο επίκεντρο της πολιτικής.

 

Το τρίπτυχο “Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία” ηχεί ως η απόλυτη διεκδίκηση ενάντια στο “γύψο” της ανθρωπιστικής κρίσης μετουσιώνοντας την ανάγκη για θωράκιση της αστικής δημοκρατίας από τα άκρα και τους κάθε λογής ακραίους, ενδυνάμωση της εργασιακής και κοινωνικής δικαιοσύνης.
Η 17η Νοεμβρίου ανήκει σε όλους τους Έλληνες, και όχι μόνο σε αυτούς που κατ’ εξακολούθηση επιχειρούν να καπηλευτούν, να σφετεριστούν ή να μονοπωλήσουν το περιεχόμενό της. Σηματοδοτεί και νοηματοδοτεί εκείνα τα “σημαντικά” που μας ενώνουν παραμερίζοντας τα “ασήμαντα” που μας χωρίζουν.

Η Δημόσια Παιδεία παραδίδεται στις ελλείψεις της εντείνοντας τις εκπαιδευτικές ανισότητες. Η αναβάθμισή της, όμως, είναι εφικτή με τα Πανεπιστήμια ανοικτά και την ελεύθερη διακίνηση νέων ιδεών, όχι με βιαιότητες και παραβατικές συμπεριφορές.

Το “Πολυτεχνείο Ζει”, όμως, οι απόφοιτοί του, όπως όλοι σχεδόν οι απόφοιτοι των Τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων και η ελληνική νεολαία δεν μπορούν να ζήσουν, καταδικάζονται στη μετανάστευση, την επαγγελματική περιπλάνηση και την εξαθλίωση της “γενιάς των 245 €”.

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. συμμετέχει ενεργά και ειρηνικά στις εκδηλώσεις μνήμης για την Επέτειο του Πολυτεχνείου, καθώς και στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις πόλεις που θα πραγματοποιηθούν αποτίνοντας φόρο τιμής στους χιλιάδες ανώνυμους αγωνιστές και “αφανείς ήρωες”της Εξέγερσης.


ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

 Ενώνουμε τη φωνή μας με το υγιές και δημοκρατικό Φοιτητικό Κίνημα “περιφρουρώντας” τις πορείες από εξτρεμιστικά στοιχεία και βανδαλισμούς.

 Αγωνιζόμαστε για ένα “παρόν” χωρίς περικοπές και ένα “μέλλον” που δεν θα εξαρτάται από τη “διαθεσιμότητα” των αγορών.

 Θωρακίζουμε το “Άσυλο των Ιδεών” και όχι το “Άσυλο της παρανομίας”.

 Διεκδικούμε ελπίδα-Απαιτούμε προοπτική.

 Αντιστεκόμαστε σε εκείνους που μας στερούν το “δικαίωμα” να ονειρευόμαστε μια Ελλάδα ανθρώπινη, δημιουργική και παραγωγική.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.
 

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας”. Εκβιασμοί και διώξεις στελεχών ΔΑΚΕ

                                                                       Αθήνα, 2 Ιουλίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας” Εκβιασμοί

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και την αποτελεσματική αξιοποίηση του «πακέτου των 32 δις»

Αθήνα, 30 Ιουνίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη του «Μένουμε Ασφαλείς» είναι το «Μένουμε Εργαζόμενοι»  Θετικός ο αντίκτυπος των μέτρων στη διαφύλαξη της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Αναγκαιότητα η επιμήκυνση της στήριξης της απασχόλησης έως την ανάταξη της οικονομίας.

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη