Ανακοινώσεις

Δελτίο τύπου της ΔΑΚΕ για το 36ο Πανελλαδικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ

Αθήνα, 22 Μαρτίου 2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το 36ο Πανελλαδικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ ολοκληρώθηκε, μια νέα σελίδα στην εκπροσώπηση και υπεράσπιση της κοινωνίας των εργαζομένων έχει, ήδη, ξεκινήσει.

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ., παρά τον ανίερο πόλεμο που δέχθηκε, έδειξε τα αντανακλαστικά της κατορθώνοντας, όχι μόνο να σταθεί όρθια, αλλά να θεωρείται στους συνδικαλιστικούς -και μη- κύκλους ως η αδιαμφισβήτητη νικήτρια του Συνεδρίου.

Η μεγάλη ιστορική φιλελεύθερη Παράταξη βγήκε πιο δυνατή, συσπειρωμένη, υγιής, αντιπροσωπευτική στους χώρους δουλειάς και “καθαρή” από εξαρτήσεις ή βαρίδια, τα οποία δυστυχώς κάποιοι συνεχίζουν φορτώνουν στο Συνδικαλιστικό Κίνημα με μοναδικό γνώμονα τα “κουκιά” και τις “καρέκλες”.

Σε αυτήν την δύσκολη περίοδο, όμως, δεν υπάρχει περιθώριο για αντεγκλήσεις και αντιπαραθέσεις, η πραγματικότητα στον Ιδιωτικό Τομέα είναι σκληρή και συνεχώς επιδεινώνεται. Τα αποτελέσματα, άλλωστε, οι κατανομές των εδρών και οι συσχετισμοί αφορούν το εσωτερικό της Συνομοσπονδίας και τα όργανά της, ο κόσμος της μισθωτής εργασίας υποφέρει και περιμένει από τα Συνδικάτα ρεαλιστικές παρεμβάσεις και χειροπιαστές λύσεις στις διαρκώς διογκούμενες αγωνίες του.

Πρώτιστη προτεραιότητα για τη ΔΑΚΕ είναι η υπογραφή νέας ΕΓΣΣΕ που, έστω και με “κουτσουρεμένο” περιεχόμενο(χωρίς να περιλαμβάνει μισθολογικούς όρους αφού έχει καταργηθεί η καθολικότητα ισχύος τους), εμπεριέχει ένα σύνολο κρίσιμων θεσμικών και εργασιακών ζητημάτων, καθώς και ρυθμιστικών διατάξεων με έμμεσο οικονομικό αντίκτυπο τα οποία πρέπει με κάθε τρόπο να συνεχίσουν να ισχύουν για όλο το εργατικό δυναμικό της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Παράταξή μας θα αναλάβει όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες και τις ευθύνες που τις αναλογούν για τη βέλτιστη δυνατή εκπροσώπηση των εργαζομένων στις διαπραγματεύσεις με τους άλλους εμπλεκόμενους κοινωνικούς εταίρους.

Τα προβλήματα είναι κοινά, ο δρόμος για την κοινή προκοπή ένας και ενιαίος…

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας”. Εκβιασμοί και διώξεις στελεχών ΔΑΚΕ

                                                                       Αθήνα, 2 Ιουλίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας” Εκβιασμοί

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και την αποτελεσματική αξιοποίηση του «πακέτου των 32 δις»

Αθήνα, 30 Ιουνίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη του «Μένουμε Ασφαλείς» είναι το «Μένουμε Εργαζόμενοι»  Θετικός ο αντίκτυπος των μέτρων στη διαφύλαξη της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Αναγκαιότητα η επιμήκυνση της στήριξης της απασχόλησης έως την ανάταξη της οικονομίας.

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη