Ανακοινώσεις

Καταστροφική η απόφαση της Γ.Γ. Εσόδων για το Ναυπηγείο Ελευσίνας και τους εργαζόμενούς του

Αθήνα, 11 Ιουλίου 2016

Δελτίο Τύπου

Καταστροφική η απόφαση της Γ.Γ. Εσόδων για το Ναυπηγείο Ελευσίνας και τους εργαζόμενούς του

Απαιτείται άμεσα η ανάκλησή της

Η καταχρηστική απόφαση της Γ.Γ. Εσόδων να δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Ναυπηγείων Ελευσίνας διαμορφώνει ένα ακόμη αδιέξοδο για την επιχείρηση, τους 600 εργαζόμενούς της και τις οικογένειές τους.

Η “εχθρική” αυτή ενέργεια, κατά παράβαση του άρθρου 32 του ν. 4361/16, υπονομεύει ευθέως την υλοποίηση του προγράμματος ναυπήγησης δύο πυραυλάκατων του Πολεμικού Ναυτικού βυθίζοντας παράλληλα σε συνθήκες νέας απληρωσιάς το πολύπαθο εργατικό δυναμικό των Ναυπηγείων.

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. εκφράζει τη συμπαράσταση, στήριξη και αλληλεγγύη της στους συναδέλφους-εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας απαιτώντας την άμεση ανάκληση αυτής της απαράδεκτης απόφασης προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία και η παραγωγική δραστηριότητα της επιχείρησης.

Σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε το Υπουργείο Οικονομικών να προβεί εδώ και τώρα στις απαραίτητες ενέργειες.

Είναι αδιανόητο οι κρατικές υπηρεσίες να πράττουν ως “εισπρακτικές εταιρείες” αγνοώντας την παραγωγική προοπτική της Ελλάδας, την επιβίωση των συμπολιτών μας αλλά και ζητήματα υψίστης εθνικής σημασίας όπως τα εξοπλιστικά προγράμματα για την αμυντική θωράκιση της Πατρίδας μας.

Την ώρα που η εγχώρια ναυπηγική βιομηχανία μπορεί και πρέπει να αποτελέσει “κοιτίδα” ανάπτυξης, εξωστρέφειας και οικονομικής μεγέθυνσης, τα τρία μεγάλα Ναυπηγεία Ελευσίνας, Σκαραμαγκά και Νεώριο Σύρου βρίσκονται σε οριακή κατάσταση, γεγονός που καθιστά επιβεβλημένο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ναυπηγικής πολιτικής ώστε με αιχμή του δόρατος την επινοητικότατα, την εφευρετικότητα και την τεχνογνωσία του ανθρώπινου κεφαλαίου τους να πρωταγωνιστούσαν στον καταμερισμό του κλάδου σε παγκόσμια κλίμακα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας”. Εκβιασμοί και διώξεις στελεχών ΔΑΚΕ

                                                                       Αθήνα, 2 Ιουλίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας” Εκβιασμοί

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και την αποτελεσματική αξιοποίηση του «πακέτου των 32 δις»

Αθήνα, 30 Ιουνίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη του «Μένουμε Ασφαλείς» είναι το «Μένουμε Εργαζόμενοι»  Θετικός ο αντίκτυπος των μέτρων στη διαφύλαξη της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Αναγκαιότητα η επιμήκυνση της στήριξης της απασχόλησης έως την ανάταξη της οικονομίας.

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη