Ανακοινώσεις

Ο ΣΕΒ οφείλει να ξεκαθαρίσει τις θέσεις και τις προθέσεις του

Αθήνα, 22 Ιουλίου 2016

Δελτίο Τύπου

Ο ΣΕΒ οφείλει να ξεκαθαρίσει τις θέσεις και τις προθέσεις του

Ο ΣΕΒ με τις θέσεις του για τις εργασιακές σχέσεις και το Σύστημα Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, όπως αναλύονται στο σημερινό Οικονομικό Δελτίο του Συνδέσμου, τορπιλίζει το Εθνικό Μέτωπο Διαπραγμάτευσης, λίγες μόλις μέρες μετά την υπογραφή των εκπροσώπων του στην κοινή συμφωνία των κοινωνικών εταίρων.

Το περιεχόμενο του Οικονομικού Δελτίου συνιστά ουσιαστικά τη δημοσιοποίηση σχετικού υπομνήματος που είχε αποστείλει προς την Ανεξάρτητη Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Είναι σαφές ότι αυτή η “δημιουργική διγλωσσία” υπονομεύει κάθε προσπάθεια συγκρότησης ενός ισχυρού κοινωνικού και παραγωγικού μετώπου ενόψει μιας από τις κρισιμότερες διαπραγματεύσεις για τη ζωή του κόσμου της μισθωτής εργασίας και την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας μας.

Ο ΣΕΒ οφείλει να ξεκαθαρίσει τις θέσεις και τις προθέσεις του αναλαμβάνοντας την ευθύνη για αυτές.

Η πολυδιάστατη κρίση που έπληξε με σφοδρότητα την κοινωνία, την πραγματική οικονομία και το επιχειρείν δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται από κάποιους ως “ευκαιρία” για την κατάργηση και των εναπομεινάντων εργασιακών δικαιωμάτων, των συλλογικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Η εργασιακή ειρήνη και δικαιοσύνη είναι βασική προϋπόθεση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου που θα συνδυάζει ισόρροπα την παραγωγικότητα με την αξιοπρεπή δουλειά, την υγιή ανταγωνιστικότητα με την κοινή προκοπή και ευημερία.

Η αναγκαιότητα υιοθέτησης των θέσεων που καταθέσαμε ως ΓΣΕΕ επιβεβαιώνεται τόσο από τις διεθνείς και εθνικές μελέτες, όσο και από την επικρατούσα κατάσταση στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, η ΔΑΚΕ Ι.Τ. καλεί την Κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να στηρίξουν την συμφωνία-πλαίσιο έστω και των υπολοίπων κοινωνικών εταίρων που αντιπροσωπεύουν το σύνολο των εργαζομένων του Ιδιωτικού Τομέα και το 98% των ελληνικών επιχειρήσεων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας”. Εκβιασμοί και διώξεις στελεχών ΔΑΚΕ

                                                                       Αθήνα, 2 Ιουλίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας” Εκβιασμοί

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και την αποτελεσματική αξιοποίηση του «πακέτου των 32 δις»

Αθήνα, 30 Ιουνίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη του «Μένουμε Ασφαλείς» είναι το «Μένουμε Εργαζόμενοι»  Θετικός ο αντίκτυπος των μέτρων στη διαφύλαξη της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Αναγκαιότητα η επιμήκυνση της στήριξης της απασχόλησης έως την ανάταξη της οικονομίας.

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη