Ανακοινώσεις

Επιτέλους βάλτε τέλος στην ανομία & στην αυθαιρεσία

ΔEΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ & ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

Οι εργαζόμενοι στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων δίνουν εδώ και μήνες τη δική τους μάχη, με αξιοπρέπεια και αγωνιστικότητα, απέναντι στην ανομία και στην αυθαιρεσία του γνωστού και μη εξαιρετέου κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη αλλά και των “συμβούλων” που έχει μαζέψει δίπλα του.

Ο κύριος αυτός γνωστός τόσο στις ελληνικές κυβερνήσεις και στο τραπεζικό σύστημα λόγω των υπέρογκων επιδοτήσεων και των αφειδών δανειοδοτήσεών του ακόμη και με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, όσο και στους δικαστικούς κύκλους με την καταδίκη του για παράνομες δραστηριότητες και έκνομες πράξεις, πρότεινε στους εργαζόμενους της ΒΦΛ, οι οποίοι απασχολούνται 25 έως 32 χρόνια, να επιλέξουν οι ίδιοι την… επαγγελματική τους εξόντωση!!!

Η … “πρόταση” του επιχειρηματία, που πτώχευσε ακόμη τρεις-τέσσερις επιχειρήσεις συμφερόντων του, συνοψίζεται σε δυο φράσεις: “ή στο κρεματόριο ανέργων ή στο Νταχάου των εργαζομένων”!!!

Έπειτα από τέσσερις “συμφιλιωτικές” συναντήσεις στο Υπουργείο Εργασίας, οι εκπρόσωποί του -προφανώς με εντολή του- ΑΠΕΛΥΣΑΝ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΝΑ εργαζόμενους προκειμένου να τους εκφοβίσουν, να τους εκβιάσουν και εν τέλει να κάμψουν την αγωνιστικότητά τους για τα αυτονόητα!!!

Αυτονόητο είναι ότι σ’ ένα εργοστάσιο που λειτουργεί 365 ημέρες το χρόνο και 24 ώρες το 24ωρο πρέπει να υπάρχουν εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου και ΟΧΙ εργολαβικοί εργαζόμενοι!!!

Αυτονόητο είναι οι εργαζόμενοι να έχουν ΣΣΕ και να αμείβονται με βάση την εργασία τους και την παραγωγικότητά τους, και όχι τις αστοχίες, τις παραλείψεις και τα θαλασσοδάνεια που ο γνωστός “επιχειρηματίας” εξασφάλισε για την πάρτη του!!!

Αυτονόητο είναι ότι όταν ο εν λόγω “επιχειρηματίας” αποφάσισε να ιδρύσει τρεις νέες εταιρείες και να μεταβιβάσει το σύνολο των δραστηριοτήτων της ΒΦΛ σ’ αυτές, επιβάλλονταν να μεταφερθούν και οι εργαζόμενοι με τις ισχύουσες συμβάσεις τους, με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, και όχι να τους ζητείται να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μάλιστα με το δικαίωμα του “εργοδότη” να τους απολύσει όποτε θέλει αζημίως!!!

Αυτά τα αυτονόητα δικαιώματα των εργαζομένων που στήριζαν με την εργασία τους 30 και πλέον χρόνια την ΒΦΛ, ο κ. Λαυρεντιάδης τα “βαπτίζει” αδιανόητα και δήθεν παράλογες απαιτήσεις. Με, ευτυχώς, ελάχιστους ψευδομάρτυρες που με το αζημίωτο βρήκε μηνύει ως “εγκληματίες” το σύνολο όσων δεν συμφωνούν με την διαστροφή του!!!

Επικαλούνται την… νομιμότητα οι καταδικασμένοι και εμφανίζουν τους εργαζόμενούς τους ως “εγκληματική οργάνωση” για να περάσουν τα νοσηρά σχέδιά τους!!!

ΑΙΔΩΣ!!!

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. καλεί τους εργαζόμενους να συστρατευθούν γύρω από το νόμιμο σωματείο της ΒΦΛ και να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την τελική δικαίωσή τους!!!

Καλούμε τα κόμματα του κοινοβουλίου και κυρίως την κυβέρνηση να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να σταματήσουν να στρουθοκαμηλίζουν!!!

Καλούμε τους πολίτες της Καβάλας να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και να σταθούν στο πλάι τους!!!

Καλούμε την διοίκηση της ΒΦΛ να ανακαλέσει τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις, και να συναντηθεί με τους νόμιμους εκπροσώπους του σωματείου ώστε να δοθεί η πρέπουσα λύση και να επαναλειτουργήσει η επιχείρηση!!!

Αλλιώς είναι προφανές ότι την λύση θα την δώσει η δικαιοσύνη και ο αγώνας των εργαζομένων!!!

Στην ΑΝΟΜΙΑ απαντάμε με την νομιμότητα.

Στην ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ απαντάμε με ΑΓΩΝΕΣ!!!

Είμαστε ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ στον δίκαιο ΑΓΩΝΑ των εργαζομένων της ΒΦΛ, και θα είμαστε δίπλα τους μέχρι την τελική δικαίωση!!!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΑΝΟΜΙΑ και η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ δεν πρέπει να περάσει και ΔΕΝ θα περάσει!!!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας”. Εκβιασμοί και διώξεις στελεχών ΔΑΚΕ

                                                                       Αθήνα, 2 Ιουλίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας” Εκβιασμοί

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και την αποτελεσματική αξιοποίηση του «πακέτου των 32 δις»

Αθήνα, 30 Ιουνίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη του «Μένουμε Ασφαλείς» είναι το «Μένουμε Εργαζόμενοι»  Θετικός ο αντίκτυπος των μέτρων στη διαφύλαξη της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Αναγκαιότητα η επιμήκυνση της στήριξης της απασχόλησης έως την ανάταξη της οικονομίας.

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη