Ανακοινώσεις

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ…ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ…

Αθήνα, 6 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ….

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ…

Είναι ξεκάθαρο ότι μετά από μια ακόμη δήθεν “σκληρή διαπραγμάτευση”, η σημερινή Κυβέρνηση απεργάζεται και δρομολογεί το ξεπούλημα της ΔΕΗ με τους διαχρονικά πλέον επονείδιστους όρους.

Το “μείγμα” της εκποίησης του 40% του λιγνιτικού και υδροηλεκτρικού παραγωγικού δυναμικού της επιχείρησης σε συνδυασμό με την άνευ όρων παράδοση του 50% του πελατολογίου της σε ιδιώτες συνθέτει ένα εφιαλτικό σενάριο-φιάσκο “απελευθέρωσης” της αγοράς ενέργειας που θα οδηγήσει στην πλήρη απαξίωση της ΔΕΗ υπονομεύοντας τόσο τη βιωσιμότητά της, όσο και τον εθνικά αναντικατάστατο ρόλο της στην ανάπτυξη, τη στήριξη της εγχώριας επιχειρηματικότητας και ενεργοβόρου βιομηχανίας, την περιφερειακή συνοχή και την κοινωνική προστασία.

Η “κυβίστηση” από την καταγγελτική ρητορική περί “Εθνικού Εγκλήματος” στην απόλυτα ενδοτική πρακτική του ξεπουλήματος συμπυκνώνει το ύφος, το ήθος και το περιεχόμενο μιας καταστροφικής διακυβέρνησης για τον Τόπο, την ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Η διατήρηση της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ υπό κρατικό έλεγχο, η αναζήτηση στρατηγικών συμμαχιών με ιδιώτες, θεσμικούς επενδυτές ή ομοειδείς ξένες κρατικέςεπιχειρήσεις για την ενίσχυση της θέσης της στο διεθνή ανταγωνισμό στη βάση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου με ρήτρες επανεπένδυσης κερδών για τον εκσυγχρονισμό, την ανάπτυξη, την ενίσχυση εξωστρέφειας, τη διασφάλιση των υφιστάμενων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αποτελούν πάγια και αδιαπραγμάτευτη θέση της ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Οι Επιχειρήσεις Στρατηγική Σημασίας, τα φυσικά μονοπώλια, καθώς και τα κοινωνικά αγαθά όπως, μεταξύ άλλων, το ρεύμα, το νερό και οι μεταφορές δεν είναι και δεν πρέπει να γίνουν αντικείμενα προς πώληση.

Άλλωστε, ακόμη και ο πιο φανατικός, πλην ορθολογικός, υπέρμαχος των ιδιωτικοποιήσεων δεν θα προχωρούσε ποτέ σε πωλήσεις κρατικών επιχειρήσεων υπό ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και μάλιστα σε περιόδους εξαιρετικά χαμηλών αποτιμήσεων όπου η μετοχική αξία δεν αντανακλά ούτε στο 10% της πραγματικής τους αξίας.

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. εκφράζει την απόλυτη συμπαράσταση, στήριξη και αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗενάντια στα διαλυτικά σχέδια της Κυβέρνησης, έναν αγώνα που αποκτά εθνικό χαρακτήρα, κοινωνικόκαι παραγωγικό πρόσημο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας”. Εκβιασμοί και διώξεις στελεχών ΔΑΚΕ

                                                                       Αθήνα, 2 Ιουλίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας” Εκβιασμοί

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και την αποτελεσματική αξιοποίηση του «πακέτου των 32 δις»

Αθήνα, 30 Ιουνίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη του «Μένουμε Ασφαλείς» είναι το «Μένουμε Εργαζόμενοι»  Θετικός ο αντίκτυπος των μέτρων στη διαφύλαξη της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Αναγκαιότητα η επιμήκυνση της στήριξης της απασχόλησης έως την ανάταξη της οικονομίας.

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη