Ανακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ. ΓΙΑ ΤΟ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Aθήνα,11 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Συμφωνία της Μάλτας” ή πιο σωστά 4ο Μνημόνιο

Με δεδομένο ότι το σωρευτικά επαχθέστερο 3ο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής ολοκληρώνεται το 2018, όταν η Κυβέρνηση συμφωνεί για νέα μέτρα 3,6 δις € τη διετία 2019-20,τότε είναι προφανές ότι έχει προσυπογράψει το 4ο Μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση.

Τα περίφημα “αντίμετρα” για το πετσόκομμα του αφορολογήτου και των συντάξεων θα ενεργοποιηθούν μόνο με υπέρογκαπρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5%του ΑΕΠ, δηλαδή μια καταστροφική συνθήκη για την ελληνική οικονομία και κοινωνία που η επίτευξή της αναμένεται να οδηγήσει σε πρόσθετα μέτρα ακραίας λιτότητας.

Τα όποια, λοιπόν, αντίμετρα –αν και εφόσον ισχύσουν το οποίο βέβαια είναι εξαιρετικά αμφίβολο– θα μοιάζουν κυριολεκτικά με “ασπιρίνες” μπροστά στο νέο ορυμαγδό μέτρων που ξεπερνούν το συνταγματικό βίο της παρούσας κυβέρνησης υπονομεύοντας χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση το μέλλον των Ελλήνων πολιτών, την προοπτική βιώσιμης επανόδου στην ανάπτυξη αλλά και την (επανα)διαπραγματευτική ικανότητα της επόμενης Κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα οι δήθεν “κόκκινες γραμμές” στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων και των Συλλογικών Συμβάσεων ξεθώριασαν για μια ακόμη φορά.

Είναι πλέον αυταπόδεικτό, και παρά τους επικοινωνιακούς τακτικισμούς, ότι για αυτή την Κυβέρνηση η άτακτη υποχώρηση μετά την καθυστέρηση είναι ο μόνος τρόπος να ολοκληρωθεί η κάθε αξιολόγηση φορτώνοντας το λογαριασμό στους “συνήθεις υπόπτους” μισθωτούς, υγιείς επιχειρηματίες και συνταξιούχους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας”. Εκβιασμοί και διώξεις στελεχών ΔΑΚΕ

                                                                       Αθήνα, 2 Ιουλίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας” Εκβιασμοί

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και την αποτελεσματική αξιοποίηση του «πακέτου των 32 δις»

Αθήνα, 30 Ιουνίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη του «Μένουμε Ασφαλείς» είναι το «Μένουμε Εργαζόμενοι»  Θετικός ο αντίκτυπος των μέτρων στη διαφύλαξη της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Αναγκαιότητα η επιμήκυνση της στήριξης της απασχόλησης έως την ανάταξη της οικονομίας.

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη