Ανακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Αθήνα, 2 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο “λευκός καπνός” της διαπραγμάτευσης πνίγει την κοινωνία και την πραγματική οικονομία

Οι δήθεν “κόκκινες γραμμές” καταπατήθηκαν ή μάλλον τσαλαπατήθηκαν για να βγει ένας “λευκός καπνός” που μουντζουρώνει κάθε προοπτική επανόδου της Πατρίδας μας σε διατηρήσιμη ανάπτυξη με οικονομική μεγέθυνση και κοινωνική δικαιοσύνη, παραγωγική ανασυγκρότηση και δημιουργία νέων αξιοπρεπών θέσεων εργασίας, κοινή προκοπή και ευημερία.

Η Κυβέρνηση που πέρυσι “τίμησε” την Εργατική Πρωτομαγιά με ένα ληστρικό Φορολογικό και Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο στο πλαίσιο του 3ου Μνημονίου, επέλεξε φέτος την 1η Μαΐου για να συνομολογήσει το 4ο Μνημόνιο. Ένα ακόμη Μνημόνιο, χωρίς μάλιστα χρηματοδότηση και νομιμοποίηση καθώς ξεπερνά το συνταγματικό της βίο, που προσπαθεί να συγκαλύψει πίσω από τη φαρσοκωμωδία των αντιμέτρων και τα “πράσινα άλογα”, τα οποία έχει υιοθετήσει προκείμενου να στήσει τον “πελατειακό” της μηχανισμό.

Σε αυτόν το “μηχανισμό” δεν μπορεί και δεν πρόκειται να συμμετέχει το οργανωμένο Συνδικαλιστικό Κίνημα της χώρας για αυτό και ο Πρωθυπουργός σε μια ακόμη “κίτρινη” δήλωσή του επιχείρησε να το κατασυκοφαντήσει αφού γνωρίζει ότι είναι το τελευταίο ανάχωμα ενάντια στις πολιτικές που επιβάλλει.

Είναι δυνατόν ο κ. Τσίπρας – ξεχνώντας επιλεκτικά τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και τις θεσμικές παρεμβάσεις των Ελληνικών Συνδικάτων την τελευταία επταετία, τις προσφυγές στα εθνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, τις προσφυγές στα ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα (π.χ. ΔΟΕ), την ενεργοποίηση των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων που μάλιστα επικαλείται ως συμμάχους του– να εγκαλεί το Συνδικαλιστικό Κίνημα που δεν συμπαρίσταται στον αδιέξοδο ενδοτισμό του με τις συνεχείς φοροεπιδρομές, την εξαΰλωση του αφορολογήτου, τα επαχθή και δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα, την εκποίηση της Δημόσιας Περιουσίας (Υπερταμείο), τα χειρότερα σχέδια ξεπουλήματος των ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, τις διαδοχικές περικοπές στις συντάξεις, τη νέα αποδυνάμωση του κοινωνικού κράτους, την εις αόριστο αναβολή της επαναφοράς του καθεστώτος των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων που προβλέπονταν μετά την ολοκλήρωση του 2ου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής;;

Αυτές τις κρίσιμες ώρες, το Συνδικαλιστικό Κίνημα, συντεταγμένα και μαζί με όλες τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις του Τόπου, συγκροτεί ένα ισχυρό και διευρυμένο μέτωπο υπεράσπισης της Δημιουργικής και Νόμιμης Ελλάδας που πλήττεται βίαια.

“Συμμάχους” ή καλύτερα “συνενόχους” ας αναζητήσουν οι κυβερνώντες σε περιθωριακές και δήθεν νεοϊδρυθείσες –αλλάζουν όνομα για να αποτινάξουν τις ήττες τους– συνδικαλιστικές παρατάξεις που λειτουργώντας σαν δούρειος ίππος πλειοδοτούν στην καταστρατήγηση της απεργίας και τη θεσμοθέτηση της ανταπεργίας (lock out), στην κατάργηση των Εργατικών Κέντρων, στην απαξίωση των Συλλογικών Συμβάσεων, στην πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Αρκεί κάποιος να διαβάσει τις δηλώσεις τους, οι οποίες ταυτίζονται με την ρητορική-κριτική του κ. Τσίπρα αλλά και με απαιτήσεις του ΔΝΤ και του εργοδοτικού παραλογισμού που απορρίπτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είναι, άλλωστε, οι μόνοι που δεν έχουν βγάλει καμία ανακοίνωση απέναντι στη συντελούμενη λεηλασία και στην πολιτική της Κυβέρνησης. Ο δε τίτλος της “παράταξης” τους, “βιάζει” άλλη μια λέξη, τη λέξη “ενότητα”, κάνοντας αυτό που πρώτος ο κ. Τσίπρας έπραξε με τη λέξη ‘Ελπίδα’.

Σε κάθε περίπτωση όποιος και όσοι ρίχνουν “μαύρο” στην κοινωνία, την πραγματική οικονομία και τους δημοκρατικούς θεσμούς, θα εισπράξουν και το ανάλογο χρώμα…

Όλοι μαζί, λοιπόν, εργαζόμενοι, άνεργοι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, επαγγελματίες, συνταξιούχοι και επιστημονικό προσωπικό της χώρας συμμετέχουμε μαζικά , ειρηνικά και αποφασιστικά στην 24ωρη Γενική Απεργία την Τετάρτη 17 Μαΐου εκφράζοντας την αντίθεσή μας στη βαρβαρότητα και την αναλγησία των μέτρων που ετοιμάζεται να νομοθετήσει η Κυβέρνηση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας”. Εκβιασμοί και διώξεις στελεχών ΔΑΚΕ

                                                                       Αθήνα, 2 Ιουλίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας” Εκβιασμοί

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και την αποτελεσματική αξιοποίηση του «πακέτου των 32 δις»

Αθήνα, 30 Ιουνίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη του «Μένουμε Ασφαλείς» είναι το «Μένουμε Εργαζόμενοι»  Θετικός ο αντίκτυπος των μέτρων στη διαφύλαξη της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Αναγκαιότητα η επιμήκυνση της στήριξης της απασχόλησης έως την ανάταξη της οικονομίας.

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη