Ανακοινώσεις

43 χρόνια Νέας Δημοκρατίας

«Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξις του ταυτίζει το Έθνος με τον Λαόν, την Πατρίδα με τους Ανθρώπους της˙ την Πολιτεία με τους Πολίτες της˙ την Εθνική Ανεξαρτησία με την Λαϊκή Κυριαρχία˙ την Πρόοδο με το Κοινό Αγαθό˙ την Πολιτική Ελευθερία με την Έννομη Τάξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη», Κωνσταντίνος Καραμανλής, Ιδρυτική Διακήρυξη Ν.Δ.

Σε όλη τη διάρκεια της μεταπολιτευτικής περιόδου, η μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη ταυτίστηκε με τις κορυφαίες και πλέον επωφελείς ιστορικές επιλογές για την Πατρίδα μας –από τη βελούδινη αποκατάσταση και εμπέδωση της Δημοκρατίας, τη συμφιλίωση του μετεμφυλιακού κράτους, το υπέρτατο ΝΑΙ στην τότε ΕΟΚ έως το σπουδαίο ΟΧΙ στο Βουκουρέστι– υπηρετώντας αταλάντευτα την προάσπιση των Εθνικών Συμφερόντων και την ενδυνάμωση του κοινωνικού ιστού απέναντι σε φθηνούς λαϊκισμούς, διχαστικά και πολωτικά διλήμματα, παλινωδίες και ανεύθυνη ρητορική.

Κοινός παρανομαστής των μεγάλων αποφάσεων υπήρξε και επιβάλλεται να συνεχίσει να είναι η προσήλωση στην εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία, η διασφάλιση της ευρωπαϊκής προοπτικής της Ελλάδας, καθώς και η πολιτική εφαρμογή της ιδεολογίας του ριζοσπαστικού-κοινωνικού φιλελευθερισμού, του μόνου υπαρκτού και ρεαλιστικού “δρόμου” για την υπέρβαση της πολυεπίπεδης κρίσης μέσα από ένα ανθρωποκεντρικό μοντέλο ανάπτυξης που θα συνδυάζει με το βέλτιστο δυνατό τρόπο την υγιή αύξηση της ανταγωνιστικότητας με την διαφύλαξη της εργασιακής δικαιοσύνης και την οικονομική πρόοδο του κόσμου της μισθωτής εργασίας, την άνοδο της παραγωγικότητας με την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την περιβαλλοντική αειφορία.

«Η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν ημπορεί να βρει την δικαίωσή της χωρίς παράλληλη συμμετοχή των ευρύτερων λαϊκών τάξεων στην κατανομή του εθνικού προϊόντος. Κάθε πολίτης της χώρας αυτής πρέπει να γίνει εργάτης μαζί και νομεύς της οικονομικής ευημερίας˙ και να αισθάνεται ήσυχος για το μέλλον του και για το μέλλον των παιδιών του», Κωνσταντίνος Καραμανλής, Ιδρυτική Διακήρυξη Ν.Δ.

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας”. Εκβιασμοί και διώξεις στελεχών ΔΑΚΕ

                                                                       Αθήνα, 2 Ιουλίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας” Εκβιασμοί

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και την αποτελεσματική αξιοποίηση του «πακέτου των 32 δις»

Αθήνα, 30 Ιουνίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη του «Μένουμε Ασφαλείς» είναι το «Μένουμε Εργαζόμενοι»  Θετικός ο αντίκτυπος των μέτρων στη διαφύλαξη της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Αναγκαιότητα η επιμήκυνση της στήριξης της απασχόλησης έως την ανάταξη της οικονομίας.

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη