Ανακοινώσεις

Δ.Τ. ΔΑΚΕ Ι.Τ. ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΠΩΛΗΣΗ- ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΕΗ

Αθήνα, 19 Απριλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ήταν “εθνικό έγκλημα”… έγινε πράξη!

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ “βαφτίζει” σαν στρατηγικό σχεδιασμό εκείνο που όταν ήταν στην αντιπολίτευση στηλίτευε ως “εθνικό έγκλημα”.

Με πρόσχημα τη “συμμόρφωση” με τη σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, δρομολογούν την απαξίωση της ΔΕΗ και το ξεπούλημα των αποδοτικότερων λιγνιτικών της μονάδων στη Μεγαλόπολη και τη Φλώρινα, για τις οποίες –μάλιστα και σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες– δεν απαιτείται καμία απολύτως πρόσθετη επένδυση μέχρι την οριστική τους απόσυρση.

Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση –με το προς ψήφιση Νομοσχέδιο– ΕΠΕΛΕΞΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ ΕΦΙΚΤΩΝ ΛΥΣΕΩΝ να απελευθερώσει την λιγνιτική ηλεκτροπαραγωγή μέσα από την εκποίηση των μονάδων και ορυχείων.

Την ώρα που προωθούν τον περαιτέρω ακρωτηριασμό-διαμελισμό της Εταιρείας, δεν έχει υπογραφεί ακόμη Συλλογική Σύμβαση μεταξύ ΔΕΗ και ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ώστε οι εργαζόμενοι να “μεταφερθούν” χωρίς κεκτημένα δικαιώματα στους νέους ιδιώτες-εργοδότες.

Το “όραμα” της σημερινής Κυβέρνησης για τη ΔΕΗ είναι το διαχρονικά εφιαλτικότερο και ειδεχθέστερο σενάριο που υπονομεύει βίαια τη βιωσιμότητα της διαμορφώνοντας όρους συρρίκνωσης και οριστικής διάλυσης.

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων της ΔΕΗ στηρίζοντας με κάθε διαθέσιμο μέσο τον δίκαιο αγώνα της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ είναι η μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας, η περιουσία της είναι εθνικός πλούτος, το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό.

Μακριά από συντεχνιακές λογικές και κοινωνικούς αυτοματισμούς, ο αγώνας για το μέλλον και το ρόλο της ΔΕΗ είναι αγώνας για το αύριο της ελληνικής κοινωνίας, είναι αγώνας όλων μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Δήλωση του Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. κ. Νικολάου Κιουτσούκη με αφορμή την Παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ για την Ελληνική Οικονομία & Απασχόληση

Αθήνα, 14 Μαΐου 2019 Δήλωση του Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. κ. Νικολάου Κιουτσούκη με αφορμή την Παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης

Απόλυτος και αδιαπραγμάτευτος στόχος της Προσωρινής Διοίκησης η άμεση διεξαγωγή του Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

Αθήνα, 23 Απριλίου 2019 Απόλυτος και αδιαπραγμάτευτος στόχος της Προσωρινής Διοίκησης η άμεση διεξαγωγή του Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ Σημαντικά