Ανακοινώσεις

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018

Αθήνα, 27 Απριλίου 2018

Το δίκιο της κοινωνίας πρέπει να ξαναγίνει ΔΙΚΑΙΟ της Πατρίδας μας

1η Μαΐου: Ημέρα Μνήμης, Τιμής και Αγώνων

Η Πρωτομαγιά, μια ημέρα ορόσημο για τον κόσμο της εργασίας και την κοινωνία των πολιτών, μας υπενθυμίζει με εμφατικό τρόπο πως όλα κατακτήθηκαν και τίποτε δεν μας χαρίστηκε.

Μετά από οκτώ χρόνια αδιάλειπτης εφαρμογής πολιτικών ακραίας λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης, κορυφαία ζητήματα, ακόμη και των πρώτων Πρωτομαγιάτικων κινητοποιήσεων στην Πατρίδα μας (1892-94), επανέρχονται –σε ένα άλλο κοινωνικοοικονομικό πλαίσιο– ως αγωνιώδεις διεκδικήσεις.

Περίπου 1 εκατ. συμπολίτες βρίσκονται στην ανεργία στερούμενοι το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία ενώ οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό Τομέα ξεπερνούν τις 500 χιλιάδες βιώνοντας ένα ζοφερό εγκλωβισμό.

Η αξιοπρεπής δουλειά μετατρέπεται σε διακύβευμα, με τη μερική και την εκ περιτροπής απασχόληση να αφορούν το 60% των νέων προσλήψεων αποκαθηλώνοντας την πλήρη και σταθερή εργασία, τις Συλλογικές Συμβάσεις να συνιστούν είδος προς εξαφάνιση, την αδήλωτη και τη μερικώς ανασφάλιστη εργασία να εξαπλώνονται σε κάθε κλάδο και περιοχή της Ελλάδας, την παραβατικότητα να αποτελεί δομικό στοιχείο της απορρύθμισης, την υγιεινή και ασφάλεια να θεωρείται “πολυτέλεια” και τον χρόνο εργασίας να διαμορφώνεται χωρίς τη διάσταση της ανθρωπινής ανάγκης καταπατώντας όρους ημερήσιας ανάπαυσης, ελεύθερο-οικογενειακό χρόνο και την Κυριακάτικη αργία.

Μετά και το τρίτο, σωρευτικά επαχθέστερο Μνημόνιο, η “γενιά” των 245€ μαζικοποιείται, οι απόμαχοι της δουλειάς γίνονται οριστικά απόκληροι της ζωής με συνεχείς και μελλοντικά προσυμφωνημένες περικοπές, η βιωσιμότητα, η επάρκεια και ο αναδιανεμητικός χαρακτήρας του Ασφαλιστικού Συστήματος υπονομεύονται ανεπίστρεπτη ενώ οι εγκληματικές δεσμεύσεις για δυσθεώρητα πρωτογενή πλεονάσματα σφραγίζουν μια πρωτοφανή φορολογική αφαίμαξη των μισθωτών που αγγίζει το 700% και ένα εγκληματικό ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας..

Η εργασία βρίσκεται στο απόσπασμα, η κοινωνία (ξανα)στήνεται στα 16 δις € μέτρα της τελευταίας τριετίας και η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν… τραγωδία.

ΩΣ ΕΔΩ… Απαιτούμε Δικαιώματα και όχι άλλες δεσμεύσεις, διεκδικούμε μέρισμα από την παραγόμενη ευημερία, αγωνιζόμαστε ώστε το δίκιο των πολλών να ξαναγίνει Εθνικό Δίκαιο.

Οι δυνάμεις της εργασίας, και όχι οι οικονομικές ολιγαρχίες, ήταν, είναι και θα είναι η κινητήριος δύναμη για την παραγωγική ανασυγκρότηση του Τόπου μας και την επάνοδο σε ρυθμούς διατηρήσιμης, ισόρροπης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης.

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. καλεί όλους τους υγιείς πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά, αποφασιστικά, δυναμικά και ειρηνικά στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Συνδικάτων. Όλοι μαζί, εργαζόμενοι, άνεργοι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, βιοτέχνες, έμποροι και συνταξιούχοι συγκροτούμε μια πλατιά κοινωνική συμμαχία, ένα αρραγές μέτωπο ενάντια σε αποφάσεις που εξαϋλώνουν στοιχειώδεις κατακτήσεις και θεμελιώδεις ελευθερίες μας.

Τα τεράστια επιτεύγματα του Εργατικού Κινήματος, οι πολύχρονοι αγώνες και οι αμέτρητοι αγωνιστές μας γεμίζουν αυτοπεποίθηση, η ιστορική πείρα μας επιτρέπει να οραματιζόμαστε ένα καλύτερο αύριο, μας διδάσκει ότι οι μόνες χαμένες μάχες είναι αυτές που δεν δόθηκαν.

Όλοι μαζί στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 1ης του Μάη σε όλη τη χώρα, στην Αθήνα 11 π.μ. στην πλ. Κλαυθμώνος.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας”. Εκβιασμοί και διώξεις στελεχών ΔΑΚΕ

                                                                       Αθήνα, 2 Ιουλίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας” Εκβιασμοί

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και την αποτελεσματική αξιοποίηση του «πακέτου των 32 δις»

Αθήνα, 30 Ιουνίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη του «Μένουμε Ασφαλείς» είναι το «Μένουμε Εργαζόμενοι»  Θετικός ο αντίκτυπος των μέτρων στη διαφύλαξη της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Αναγκαιότητα η επιμήκυνση της στήριξης της απασχόλησης έως την ανάταξη της οικονομίας.

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη