Ανακοινώσεις

24ωρη Γενική Απεργία την Τετάρτη 30 Μαΐου “Σηκωμένα Μανίκια – Σηκωμένα Ρολά”… είναι υπόθεση όλων μας

Αθήνα, 25 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Σηκωμένα Μανίκια – Σηκωμένα Ρολά”… είναι υπόθεση όλων μας

Κοινωνική Συμμαχία για μια νέα Κοινωνική Συμφωνία

24ωρη Γενική Απεργία την Τετάρτη 30 Μαΐου

Χωρίς αμφιβολία, η 4η Αξιολόγηση αποδόμησε πλήρως το αφήγημα της Κυβέρνησης, όχι μόνο για την “καθαρότητα” της εξόδου, αλλά και για την έξοδο αυτή καθεαυτή.

Ένας ακόμη πανωλεθρίαμβος…

Οι μεταμνημονιακές δεσμεύσεις συνιστούν στην ουσία ένα 4ο Μνημόνιο που στην εισαγωγή του διασύνδεει απόλυτα και κυνικά την ανάκαμψη της χώρας με “τη σταθερή εφαρμογή των συμφωνηθεισών πολιτικών για πολλά χρόνια”. Η επιτροπεία των Θεσμών διαιωνίζεται και ενδυναμώνεται από την “εποπτεία” των αγορών.

Το όποιο “αναπτυξιακό σχέδιο” παραπέμπεται στις καλένδες την ώρα που η επίσπευση της υιοθέτησης επώδυνων μέτρων ακραίας λιτότητας είναι προ των πυλών με μείωση αφορολογήτου –όταν η φορολογική επιβάρυνση της μεσαίας τάξης αγγίζει το 720%– και περικοπές στις, ήδη, πετσοκομμένες συντάξεις.

Μετά από 8 χρόνια Προγραμμάτων Δημοσιονομικής Προσαρμογής, η παραγωγική βάση απαξιώνεται, η κοινωνία στενάζει, η πραγματική οικονομία ασφυκτιά.

Η παραγωγική και δημιουργική Ελλάδα διεκδικεί, αξίζει και δικαιούται ένα καλύτερο αύριο. Η δράση για επιστροφή στην κανονικότητα είναι καθολική υπόθεση, κοινός παρονομαστής και μονόδρομος προκείμενου να αντιμετωπίσουμε την ύφεση και τη λιτότητα που την ανακυκλώνει, την ανεργία και τη “διαρροή εγκεφάλων”, τη φτώχεια και τις ανισότητες.

Η επαναρρύθμιση της αγοράς εργασίας μέσα από την επαναφορά του Συστήματος Συλλογικών Συμβάσεων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επάνοδο στην ανάπτυξη, είναι το σημείο τομής της αγωνίας για “σηκωμένα ρολά” με τον αγώνα για “σηκωμένα μανίκια”.

Η συγκρότηση αυτής της ενιαίας και ευρείας συμμαχίας των αντιπροσωπευτικότερων υγιών δυνάμενων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών διαμορφώνει ισχυρή δυναμική για μια νέα κοινωνική συμφωνία, ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα συνδυάζει την αναγκαία δημοσιονομική εξισορρόπηση με την εθνική κυριαρχία, την ανταγωνιστικότητα με την παραγωγική ανασυγκρότηση και την κοινωνική συνοχή.

Όλοι μαζί ενώνουμε τη φωνή μας μακριά από συντεχνιασμούς, θεμελιώνουμε τη συλλογικότητα πέρα από ιδεοληψίες, αντιστεκόμαστε σε μέτρα και πολιτικές που μας οδηγούν σε μια οπισθοδρόμηση χωρίς ιστορικό προηγούμενο.

Όλοι μαζί συμμετέχουμε μαζικά, αποφασιστικά και ειρηνικά στις κινητοποιήσεις της ΠΑΝΕΘΝΙΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΡΑΣΗΣ την Τετάρτη 30 Μαΐου, στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ και στο Συλλαλητήριο στην πλ. Κλαυθμώνος στις 11:00 π.μ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Δήλωση του Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. κ. Νικολάου Κιουτσούκη με αφορμή την Παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ για την Ελληνική Οικονομία & Απασχόληση

Αθήνα, 14 Μαΐου 2019 Δήλωση του Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. κ. Νικολάου Κιουτσούκη με αφορμή την Παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης

Απόλυτος και αδιαπραγμάτευτος στόχος της Προσωρινής Διοίκησης η άμεση διεξαγωγή του Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

Αθήνα, 23 Απριλίου 2019 Απόλυτος και αδιαπραγμάτευτος στόχος της Προσωρινής Διοίκησης η άμεση διεξαγωγή του Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ Σημαντικά