Ανακοινώσεις

Δ.Τ. ΔΑΚΕ ΙΤ “Ανείπωτη Εθνική Τραγωδία. Πένθος και Οδύνη”

Αθήνα, 26 Ιουλίου 2018

Ανείπωτη Εθνική Τραγωδία. Πένθος και Οδύνη

Η Πατρίδα μας βιώνει μια ανείπωτη εθνική τραγωδία. Οι συνάνθρωποί μας στις πληγείσες περιοχές της Αττικής έζησαν και ζουν μια απίστευτη δοκιμασία με καταστάσεις που δεν τις χωρά ο νους.

Η ελληνική κοινωνία συγκλονισμένη παρακολουθεί τις εξελίξεις μετρώντας τις πληγές της, πληγές με οικογενειακές τραγωδίες, προσωπικούς εφιάλτες και ιστορίες βιβλικής καταστροφής.

Οι σκέψεις και το μυαλό όλων μας βρίσκεται εκεί, η αλληλεγγύη μας στους συμπολίτες μας στις πυρόπληκτες περιοχές που καταβεβλημένοι και συντετριμμένοι δίνουν αγώνα επιβίωσης.

Η ευχή μας να μη μεγαλώσει ο κατάλογος των θυμάτων.

Τις δύσκολες ώρες του πένθους δεν είναι η στιγμή να καταλογισθούν ευθύνες, οι οποίες προφανώς και υπάρχουν. Η απόδοσή τους, σε επόμενη-κατάλληλη φάση, θα είναι η ελάχιστη ένδειξη σεβασμού.

Όπως ελάχιστη ένδειξη μνήμης και τιμής θα είναι και η εκπόνηση σχεδίων εκκένωσης και διαφυγής σε όλους τους δήμους της χώρας που συγκεντρώνουν υψηλό βαθμό επικινδυνότητας για πυρκαγιά, καθώς και μια εκστρατεία ενημέρωσης για τις ενδεδειγμένες ενέργειες σε περίπτωση που τεθούμε αντιμέτωποι με φωτιές.

Είναι απαράδεκτο και εγκληματικό η επικινδυνότητα να είναι στο ζενίθ και η ετοιμότητα στο ναδίρ.

Σήμερα, αυτό που προέχει είναι η βέλτιστη δυνατή διαχείριση της υφιστάμενης εξαιρετικά κρίσιμης κατάστασης, η πολύπλευρη υποστήριξη με κάθε διαθέσιμο μέσο και τρόπο. Η οργανωμένη κοινωνία των πολιτών και οι συλλογικότητες πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή, η πολιτεία οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και οδύνη, καθώς και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους οικείους των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών. Συμπαραστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στους συμπολίτες μας που έχασαν το βιος τους.

Τέλος, καταθέτουμε για μια ακόμη φορά την ευγνωμοσύνη μας στους πυροσβέστες μας αλλά και στους εθελοντές που με αυταπάρνηση και αψηφώντας τον κίνδυνο έδωσαν τη μάχη με τις φλόγες προκειμένου να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Δήλωση του Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. κ. Νικολάου Κιουτσούκη με αφορμή την Παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ για την Ελληνική Οικονομία & Απασχόληση

Αθήνα, 14 Μαΐου 2019 Δήλωση του Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. κ. Νικολάου Κιουτσούκη με αφορμή την Παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης

Απόλυτος και αδιαπραγμάτευτος στόχος της Προσωρινής Διοίκησης η άμεση διεξαγωγή του Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

Αθήνα, 23 Απριλίου 2019 Απόλυτος και αδιαπραγμάτευτος στόχος της Προσωρινής Διοίκησης η άμεση διεξαγωγή του Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ Σημαντικά