Ανακοινώσεις

Επιστροφή στην κανονικότητα οι ρεαλιστικές διεκδικήσεις της ΟΜΕ-ΟΤΕ – Επιστροφή σε άλλες εποχές οι μεθοδεύσεις της Διοίκησης του ΟΤΕ

Αθήνα, 24 Δεκεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστροφή στην κανονικότητα οι ρεαλιστικές διεκδικήσεις της ΟΜΕ-ΟΤΕ – Επιστροφή σε άλλες εποχές οι μεθοδεύσεις της Διοίκησης του ΟΤΕ

Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του ΟΤΕ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ με τις αποφάσεις, τις μεθοδεύσεις και την αδιαλλαξία της υπονομεύει κάθε συνθήκη εργασιακής ειρήνης.

Σε μια υπερκερδοφόρα –με διαρκώς αυξανόμενη κερδοφορία– Εταιρεία, όπου μεταξύ των ετών 2012-18 η παραγωγικότητα των εργαζομένων έχει ανέλθει κατά 55% και το μισθολογικό κόστος έχει υποχωρήσει κατά 55%, τα αυτονόητα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα των εργαζομένων θεωρούνται αδιανόητα…

Το ανθρώπινο δυναμικό, ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και πρωταγωνιστής στην ανάπτυξη της Επιχείρησης που όταν χρειάστηκε έβαλε πλάτη αποδεχόμενο μειώσεις και δυσμενείς διευθετήσεις, αντιμετωπίζεται με όρους “κομπάρσου” σε ένα πλαίσιο καλλιεργούμενης-τεχνητής αβεβαιότητας και διαρκούς ανασφάλειας.

Αντί της καλόπιστης έλευσης στη διαβούλευση για την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), οι Διοικούντες προσήλθαν στις διαπραγματεύσεις με προτάσεις και εμμονές που δημιουργούν αδιέξοδα, και όχι προϋποθέσεις αμοιβαίως αποδεκτών λύσεων.

Η άρνησή τους να προσκομίσουν πλήρη οικονομικά στοιχεία είναι μια ουσιαστική απόκρυψη της πραγματικότητας που δικαιώνει την πλευρά των εργαζομένων ενώ με την ανάλγητη κίνησή τους να προχωρήσουν σε 8 αναίτιες απολύσεις εργαζομένων στη φύλαξη δείχνουν ότι επιθυμούν να επενδύουν στο εκφοβισμό και όχι στο εργατικό δυναμικό.

Η υπογραφή ΣΣΕ τριετούς διάρκειας, η διατήρηση και απαρέγκλιτη εφαρμογή της ρήτρας περί μη απόλυσης, οι αυξήσεις ως ελάχιστο μέρισμα από την παραγόμενη κερδοφορία, η συμπερίληψη των ιδιαίτερα χαμηλόμισθων εργαζομένων στις θυγατρικές (εργαζόμενοι πολλών και διαφορετικών ταχυτήτων) και φυσικά η ανάκληση των απολύσεων συνιστούν δίκαια αιτήματα, ρεαλιστικές και απολύτως εφικτές διεκδικήσεις όπως και η αντίθεση εκχώρησης τεχνικού έργου σε εργολάβους.

Η Διοίκηση του ΟΤΕ έχει αποτιμήσει και γνωρίζει τη συμβολή των εργαζομένων όλη την περίοδο της οξύτατης κρίσης, καθώς και την προστιθέμενη αξία της εργασιακής ειρήνης αφενός στην ποιοτική και ποσοτική μεγέθυνση του Ομίλου, και αφετέρου στην ισχυροποίηση της θέσης του στην ελληνική αγορά με επιδόσεις ανώτερες ποσοστιαία από τους μέσους όρους των εταιρειών της Deutsche Telekom.

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων του Ομίλου ΟΤΕ στηρίζοντας τον αγώνα της ΟΜΕ-ΟΤΕ που εδράζεται και στοιχίζεται στις απόλυτα δίκαιες, θεμιτές και εφαρμόσιμες αιτιάσεις της διαφύλαξης των θέσεων εργασίας, της αναβάθμισης των όρων και των προοπτικών της δουλειάς τους. Η καθολική ανταπόκριση και συμμετοχή του εργατικού δυναμικού του ΟΤΕ στις αγωνιστικές-απεργιακές κινητοποιήσεις πιστοποιεί τον δίκαιο και καθολικό χαρακτήρα των διεκδικήσεων που αποτελούν βασικές προϋποθέσεις επιστροφής στην κανονικότητα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας”. Εκβιασμοί και διώξεις στελεχών ΔΑΚΕ

                                                                       Αθήνα, 2 Ιουλίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας” Εκβιασμοί

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και την αποτελεσματική αξιοποίηση του «πακέτου των 32 δις»

Αθήνα, 30 Ιουνίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη του «Μένουμε Ασφαλείς» είναι το «Μένουμε Εργαζόμενοι»  Θετικός ο αντίκτυπος των μέτρων στη διαφύλαξη της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Αναγκαιότητα η επιμήκυνση της στήριξης της απασχόλησης έως την ανάταξη της οικονομίας.

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη