Ανακοινώσεις

ΣΧΟΛΙΟ ΔΑΚΕ Ι.Τ. για την 28η Μαΐου ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ – ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ – ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ

Χθες, 28 Μαΐου 1979 συμπληρώθηκαν 41 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης προσχώρησης της Ελλάδος στην τότε ΕΟΚ (Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα).
Ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής υλοποιεί, κόντρα στον επικίνδυνο λαϊκισμό του ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, την Ιστορική του Απόφαση για τη σύνδεση της Πατρίδας μας με την Ευρωπαϊκή Κοινότητα (οι διαπραγματεύσεις διήρκησαν τρία χρόνια Ιούλιος 1976-Μάιος 1979/κυρώθηκε 28 Ιουνίου 1979 από το Ελληνικό Κοινοβούλιο).
«Παρά την διαφορά απόψεων, όσον αφορά τον ρυθμό, τη μορφή και την έκταση της ενοποιήσεως, η λογική της ιστορίας κατέστησε την Ένωση κατηγορηματική προσταγή», θα υποστηρίξει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στην ιστορικής αξίας ομιλία του και θα επιβεβαιωθεί απόλυτα.
Το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα είναι η στέγη της Πατρίδας μας, το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο καθίσταται σε βάση ανθρωποκεντρικών αρχών και αξιών, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο συνιστά το σημείο αναφοράς για την κοινωνία και την αγορά εργασίας.
Πολλές φορές ασκούμε κριτική στην Ε.Ε., στα κέντρα λήψης αποφάσεων και στο περιεχόμενο των «ευρωπαϊκών απαντήσεων» στις κρίσεις, όμως η θέση της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ.
Υπάρχουν ανεπάρκειες, καταγράφονται εμμονές, ανισορροπίες μεταξύ Νότου και Βορρά, όλα αυτά αποτελούν σημεία διεκδίκησης πάντα εντός των τειχών.
Άλλωστε, η κριτική στην Ευρώπη είναι γιατί θέλουμε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΥΡΩΠΗ, γιατί θέλουμε ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και αμοιβαιότητα που είναι η καύσιμη ύλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί διεκδικούμε μια ομοσπονδία Εθνών-Κρατών με πρωτεύοντα τον χαρακτήρα της Πολιτικής και Κοινωνικής Ένωσης, όπως ακριβώς την οραματίστηκαν οι ιστορικοί της ηγέτες, όπως ακριβώς την περιέγραφε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής από το βήμα της Ελληνικής Βουλής δίνοντας μάχες με το λαϊκισμό, τον αυριανισμό, την επαναστατική γυμναστική, τους συκοφάντες, τους ακραίους και τα γκρουπούσκουλα.
Η υγειονομική κρίση και οι συνέπειές της είναι μια ακόμη ευκαιρία να κάνουμε την Ε.Ε. αποτελεσματικότερη.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας”. Εκβιασμοί και διώξεις στελεχών ΔΑΚΕ

                                                                       Αθήνα, 2 Ιουλίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας” Εκβιασμοί

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και την αποτελεσματική αξιοποίηση του «πακέτου των 32 δις»

Αθήνα, 30 Ιουνίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη του «Μένουμε Ασφαλείς» είναι το «Μένουμε Εργαζόμενοι»  Θετικός ο αντίκτυπος των μέτρων στη διαφύλαξη της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Αναγκαιότητα η επιμήκυνση της στήριξης της απασχόλησης έως την ανάταξη της οικονομίας.

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη 

Θετικό βήμα η απόφαση της Διοίκησης του ΟΑΕΔ για επαναλειτουργία της ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Υμηττού. Αναγκαία η διεύρυνση και ποιοτική αναβάθμιση του θεσμού της Μαθητείας

Αθήνα, 11 Μαΐου 2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θετικό βήμα η απόφαση της Διοίκησης του ΟΑΕΔ για επαναλειτουργία της ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Υμηττού