Ανακοινώσεις

Σημαντική άνοδος της ΔΑΚΕ στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Μετάλλου

This image has an empty alt attribute; its file name is image-8.png

Αθήνα, 9 Ιουλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημαντική άνοδος της ΔΑΚΕ στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Μετάλλου

Η διενέργεια του 30ου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Μετάλλου (Π.Ο.Ε.Μ.), το Σάββατο 4 Ιουλίου, είναι μια σημαντική εξέλιξη για τα Συνδικάτα και την αποτελεσματική εκπροσώπηση των Μεταλλεργατών στον εξαιρετικά σημαντικό αυτό κλάδο με πολλές προκλήσεις και προστιθέμενη αξία για την αναπτυξιακή προοπτική της Πατρίδας μας.

Σε ένα ακόμη συνέδριο Συνδικαλιστικής Οργάνωσης, με την ουσία και τους συμβολισμούς που συνοδεύουν την Π.Ο.Ε.Μ., αποτυπώθηκε ξεκάθαρα η ανοδική πορεία της ΔΑΚΕ και η διαδρομή καταξίωσής της στη συνείδηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας.

Πέρα από την καταγραφή της καλύτερης διαχρονικά εκλογικής της επίδοσης (5 έδρες στο Δ.Σ. & 2 στη ΓΣΕΕ), η ανθρωπογεωγραφία των αντιπροσώπων της παράταξής μας καταδεικνύει σαφώς την υπεροχή της στους συγκροτημένους εργασιακούς χώρους, στα ενεργά σωματεία, στους πραγματικούς εργαζόμενους.

Η στάση ευθύνης και οι θέσεις προοπτικής για τον κλάδο του Μετάλλου με επίκεντρο τον εργαζόμενο και τη δημιουργική «Ελλάδα που παράγει» δικαιώνονται. Η αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας (όταν κάποιοι επένδυαν στη διάλυσή της), η διεκδικούμενη αναβάθμιση των κρατικών αμυντικών βιομηχανιών, η μετρήσιμη στήριξη των εξωστρεφών βιομηχανιών μετάλλου με κοινό παρονομαστή την υπογραφή ΣΣΕ, καθώς και την απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων υγείας και ασφάλειας συνθέτουν το πλαίσιο της δράσης μας και το επόμενο διάστημα.

Η πανδημία και η υγειονομική κρίση απέδειξαν με τον πιο απόλυτο τρόπο πως «βαριά βιομηχανία» μπορούν και πρέπει να καλούνται μόνο τα εργοστάσια. Στο «Μέταλλο», λοιπόν, χτυπά η καρδιά της βαριάς βιομηχανίας και με αυτό γνώμονα επιβάλλεται να ξεκινήσει ο μετασχηματισμός του παραγωγικού μοντέλου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους του Μεταλλεργάτες της χώρας που στήριξαν τις προσκείμενες στη ΔΑΚΕ δυνάμεις, αλλά κυρίως που μοιράζονται μαζί μας και συνδιαμορφώνουμε ένα κοινό όραμα για να αλλάξουμε τη μοίρα της βαριάς βιομηχανίας του Τόπου μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας”. Εκβιασμοί και διώξεις στελεχών ΔΑΚΕ

                                                                       Αθήνα, 2 Ιουλίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας” Εκβιασμοί

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και την αποτελεσματική αξιοποίηση του «πακέτου των 32 δις»

Αθήνα, 30 Ιουνίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη του «Μένουμε Ασφαλείς» είναι το «Μένουμε Εργαζόμενοι»  Θετικός ο αντίκτυπος των μέτρων στη διαφύλαξη της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Αναγκαιότητα η επιμήκυνση της στήριξης της απασχόλησης έως την ανάταξη της οικονομίας.

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη 

Θετικό βήμα η απόφαση της Διοίκησης του ΟΑΕΔ για επαναλειτουργία της ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Υμηττού. Αναγκαία η διεύρυνση και ποιοτική αναβάθμιση του θεσμού της Μαθητείας

Αθήνα, 11 Μαΐου 2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θετικό βήμα η απόφαση της Διοίκησης του ΟΑΕΔ για επαναλειτουργία της ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Υμηττού