Ανακοινώσεις

Το “δίκιο” του εργαζόμενου πρέπει να (ξανα)γίνει ΔΙΚΑΙΟ 1η Μαΐου: Ημέρα Μνήμης, Τιμής και Διαρκούς Αγώνα

 

 

Αθήνα, 30 Απριλίου 2015

 

Το “δίκιο” του εργαζόμενου πρέπει να (ξανα)γίνει ΔΙΚΑΙΟ
1η Μαΐου: Ημέρα Μνήμης, Τιμής και Διαρκούς Αγώνα

 

Την τελευταία πενταετία, ο κόσμος της μισθωτής εργασίας βρίσκεται στο στόχαστρο των επιβαλλόμενων πολιτικών ακραίας λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης. Θεμελιώδη εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες πολλών δεκαετιών καταργούνται, οι Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις αναστέλλονται επ’ αόριστον ή καταστρατηγούνται στην πράξη, το Ασφαλιστικό Σύστημα αποδομείται και το Κράτος Πρόνοιας συρρικνώνεται.

 

Την ίδια ώρα, οι πλέον παράλογοι μεγαλοεργοδοτικοί πόθοι “νομιμοποιούνται” και “μονιμοποιούνται” προς όφελος της οικονομικής ολιγαρχίας και των κατεστημένων συμφερόντων με κοινό παρανομαστή τη δραματική συρρίκνωση των μισθών και την απαξίωση του περιεχομένου της εργασίας.

 

Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης επεκτείνονται άναρχα και γενικεύονται ως “κανόνας” σε μια πλήρως απορρυθμισμένη αγορά εργασίας που παραπέμπει σε “ζούγκλα”. Η ανασφάλεια κυριαρχεί και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι αγγίζουν το 1 εκατομμύριο.

 

Η εκτόξευση της ανεργίας καθιστά το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία σε ένα υπαρξιακό διακύβευμα για τις “εκατόμβες” των ανέργων που εκτοπίζονται στο “επαγγελματικό και κοινωνικό πουθενά” διαμορφώνοντας συνθήκες ανθρωπιστικής, πλέον, κρίσης.

 

ΩΣ ΕΔΩ…Η Ελλάδα είναι ισότιμη ευρωπαϊκή χώρα και όχι “αποικία” φθηνού εργασιακού κόστους.

 

Η Πρωτομαγιά συμβολίζει τις διαχρονικές μάχες των εργαζομένων και του Συνδικαλιστικού Κινήματος για αξιοπρεπή δουλειά και ζωή, εργασιακή ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη. Τα αιτήματά της είναι επίκαιρα και επιτακτικά.

 

Η 1η του Μάη είναι ΑΠΕΡΓΙΑ δεν είναι αργία υπενθυμίζοντας σε όλους πως τίποτα δεν μας χαρίστηκε και ούτε πρόκειται να μας χαριστεί… ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΑΝ.

 

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ το δίκιο μας να ξαναγίνει ΔΙΚΑΙΟ με την επαναφορά του Εργατικού Δικαίου στην προ-Μνημονίων εποχή. Οι προθέσεις και η ρητορική δεν αρκούν, οι πράξεις είναι αυτές που κρίνονται και αξιολογούνται. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ σαφήνεια, η ασάφεια δεν είναι ποτέ “δημιουργική”…όταν μετατρέπει την επιβίωσή μας σε “άσκηση επί χάρτου”.

 

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. καλεί σε μαζική συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς.


Όλοι μαζί συγκροτούμε ένα πλατύ κοινωνικό μέτωπο μακριά από διχαστικές λογικές, παραταξιακές σκοπιμότητες και κομματικές αγκυλώσεις.

 

Όλοι μαζί δυναμικά, αποφασιστικά και ειρηνικά με το βροντερό μας αγωνιστικό παρών στέλνουμε ένα ηχηρό μήνα ότι η Ελληνική Κοινωνία δεν ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ και δεν ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙΤΑΙ.

 

Όλοι μαζί στις απεργιακές συγκεντρώσεις των Συνδικάτων σε όλη τη χώρα.


Στην Αθήνα, απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικού Κέντρου Αθήνας στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

 

Ο κόσμος της εργασίας μπορεί και πρέπει να ΝΙΚΗΣΕΙ.
ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΜΑΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΜΕ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.
 

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας”. Εκβιασμοί και διώξεις στελεχών ΔΑΚΕ

                                                                       Αθήνα, 2 Ιουλίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας” Εκβιασμοί

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και την αποτελεσματική αξιοποίηση του «πακέτου των 32 δις»

Αθήνα, 30 Ιουνίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη του «Μένουμε Ασφαλείς» είναι το «Μένουμε Εργαζόμενοι»  Θετικός ο αντίκτυπος των μέτρων στη διαφύλαξη της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Αναγκαιότητα η επιμήκυνση της στήριξης της απασχόλησης έως την ανάταξη της οικονομίας.

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη