Ανακοινώσεις

Στήριξη, Συμπαράσταση και Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα Μεταλλεία Χαλκιδικής

 Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους μεταλλωρύχους της Χαλκιδικής που συνεχίζουν το δίκιο και σκληρό τους αγώνα παραμένοντας για 15η ημέρα στη στοά της Ολυμπιάδας.

Το ιερό δικαίωμα στην εργασία και την επιβίωση δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπονομεύεται από ιδεοληψίες και άναρθρες κραυγές, κομματικούς τακτικισμούς και ‘συνιστώσες’ ούτε φυσικά από ανεξέλεγκτες κερδοσκοπικές πρακτικές με μοναδικό γνώμονα τη μεγιστοποίηση του κέρδους.

Η Παράταξή μας από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το κρίσιμο ζήτημα των Μεταλλείων Χαλκιδικής υποστηρίζει σθεναρά με κάθε διαθέσιμο μέσο και προς πάσα κατεύθυνση την ανάγκη απρόσκοπτης λειτουργίας τους με παράλληλη τήρηση των ενδεδειγμένων προδιαγραφών και κανόνων Περιβαλλοντικής Προστασίας.

Καμία “λύση” δεν έρχεται μέσα από το “λουκέτο”.                  

Καμία “ευαισθησία” δεν εκφράζεται με το να αφήνεις 2.000 οικογένειες στο δρόμο.

Καμία παραγωγική ανασυγκρότηση δεν είναι εφικτή χωρίς τη μεταλλευτική βιομηχανία.

Τα Μεταλλεία επιβάλλεται να ξανανοίξουν άμεσα, οι εργαζόμενοι να ανακτήσουν τις δουλειές τους και οι στοές να ξαναγίνουν χώροι παραγωγικής δραστηριότητας συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του Τόπου, την κοινωνική συνοχή και την κοινή προκοπή.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

 

 

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας”. Εκβιασμοί και διώξεις στελεχών ΔΑΚΕ

                                                                       Αθήνα, 2 Ιουλίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας” Εκβιασμοί

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και την αποτελεσματική αξιοποίηση του «πακέτου των 32 δις»

Αθήνα, 30 Ιουνίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη του «Μένουμε Ασφαλείς» είναι το «Μένουμε Εργαζόμενοι»  Θετικός ο αντίκτυπος των μέτρων στη διαφύλαξη της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Αναγκαιότητα η επιμήκυνση της στήριξης της απασχόλησης έως την ανάταξη της οικονομίας.

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη