Ανακοινώσεις

Η ΖΩΗ ΜΑΣ & Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

 

                                                                       Αθήνα, 02/12/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΖΩΗ ΜΑΣ & Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

 

Για μια ακόμη χρονιά ο Κρατικός Προϋπολογισμός είναι αποκλειστικό απότοκο του επαχθούς 3ου Μνημονίου, μια πιστή “προσωπογραφία” των ανάλγητων απαιτήσεων των Θεσμών.

Οι προεκλογικές εξαγγελίες χάθηκαν στη μετάφραση…το δημοσιονομικό έλλειμμα καλύπτεται μέσα από πλεόνασμα φτώχειας. Ο τραγέλαφος της “δημιουργικής ασάφειας” μετατράπηκε σε μια δέσμη οριζόντιων, υφεσιακών, οικονομικά αδιέξοδων και κοινωνικά ισοπεδωτικών μέτρων.

Για μια ακόμη φορά, οι μη προνομιούχοι επωμίζονται το δυσβάσταχτο κόστος μιας δημοσιονομικής προσαρμογής εκ προοιμίου αποτυχημένης. Η καταστροφική συνταγή συνεχίζεται, η αναδιανομή πλούτου σε βάρος των εισοδηματικά ασθενέστερων κλιμακώνεται.

Ο οδικός χάρτης της Κυβέρνησης είναι κοινή συνισταμένη των “συνιστωσών” της αριστερίστικης φορομπηκτικής και αντιπαραγωγικής ιδεοληψίας, αλλά και της ακραίας νεοφιλελευθέρης προσέγγισης για τον ανύπαρκτο ρόλο του κράτους στις κοινωνικές και προνοιακές πολιτικές, τη δημόσια περιουσία, τη ρύθμιση της αγοράς και τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας.

Η λεηλασία του Προγράμματος Δημοσιών Επενδύσεων εντείνεται ενώ ο Κοινωνικός Προϋπολογισμός συρρικνώνεται περαιτέρω. Οι έκτακτοι φόροι γίνονται μόνιμοι όταν εξαπολύεται και νέα φοροεπιδρομή στα εργατικά νοικοκυριά και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Η επιβίωσή μας μετατρέπεται σε ισοδύναμο του μνημονίου.

Η Κυβέρνηση κρυμμένη πίσω από την “κουρτίνα” του απαράδεκτου και προβοκατόρικου πορίσματος της Επιτροπής Σοφών τραβάει το χαλί στο Ασφαλιστικό Σύστημα. Λειτουργεί σαν “τυμβωρύχος” που θέλει να υφαρπάξει και την τελευταία ικμάδα κοινωνικής αλληλεγγύης και αναδιανεμητικής διάστασης. Περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων καθιστούν σε φιλοδωρήματα ανέχειας τους κόπους μιας ζωής ενώ οι αυξήσεις ορίων ηλικίας διαμορφώνουν ένα αβίωτο εργασιακό βίο. Η ανεργία αυξάνεται, η μαύρη εργασία πολλαπλασιάζεται, η νεολαία μας μεταναστεύει, ενώ η φτώχεια και η εξαθλίωση εξαπλώνεται απειλητικά σε όλη τη χώρα.

Το καθεστώς των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων δεν επανέρχεται, η ευελιξία προελαύνει σε μια πλήρως απορρυθμισμένη αγορά εργασίας.

Τα τοκογλυφικά funds, που μέχρι χθες η κυβέρνηση κατήγγειλε, εμφανίζονται σήμερα ως σοβαροί επενδυτές που περιμένουν να αγοράσουν έναντι πινακίου φακής τη δημόσια περιουσία, τις στρατηγικής σημασίας κρατικές επιχειρήσεις και τις εγχώριες Τράπεζες. Είναι οι ίδιοι που πλειοδοτούν για την απόκτηση του ιδιωτικού χρέους προκειμένου να ξεσπιτώσουν χιλιάδες συμπολίτες μας ή να βουτήξουν την επαγγελματική τους στέγη. Η προεκλογική ρητορική τύπου: “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” μετατρέπεται στο “κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη”!!!

H αντοχή μας έχει εξαντληθεί μιας και τα μέτρα τους έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όριά μας!!!

Η αγωνία μας για το σήμερα πρέπει να εκφρασθεί μέσα από έναν μαζικό ανένδοτο αγώνα ενάντια στις πολιτικές που μας οδηγούν οριστικά στη φτώχεια, τη μιζέρια και την εξαθλίωση. Σε έναν αγώνα ενάντια στις αποφάσεις που μας στερούν την ελπίδα και την προοπτική, και γκρεμίζουν το όραμά μας για μια καλύτερη Ελλάδα…

Στις 3 του Δεκέμβρη αντιδρούμε και ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ βροντοφωνάζοντας:

 

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!!!

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΣΕ … ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!!!

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΕ… ΕΦΙΑΛΤΗ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ!!!

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ!!!

 

Όλοι μαζί συμμετέχουμε δυναμικά και μαχητικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις πυκνώνοντας τις γραμμές των Συνδικάτων.

Όλοι μαζί στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 3 του Δεκέμβρη.

 

Όλοι μαζί στα αγωνιστικά συλλαλητήρια των Συνδικάτων στην Αθήνα, 11πμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος, και σε κάθε πόλη.

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας”. Εκβιασμοί και διώξεις στελεχών ΔΑΚΕ

                                                                       Αθήνα, 2 Ιουλίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας” Εκβιασμοί

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και την αποτελεσματική αξιοποίηση του «πακέτου των 32 δις»

Αθήνα, 30 Ιουνίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη του «Μένουμε Ασφαλείς» είναι το «Μένουμε Εργαζόμενοι»  Θετικός ο αντίκτυπος των μέτρων στη διαφύλαξη της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Αναγκαιότητα η επιμήκυνση της στήριξης της απασχόλησης έως την ανάταξη της οικονομίας.

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη