Ανακοινώσεις

Μετά τη συνάντηση του Προεδρείου της ΓΣΕΕ με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. & Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2016

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άμεση απόσυρση του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου

Μετά τη συνάντηση του Προεδρείου της ΓΣΕΕ με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. & Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Η έλευση του Προέδρου της Ν.Δ. και Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο κτήριο της ΓΣΕΕ και η συνάντηση εργασίας με το Προεδρείο της είναι μια πράξη -πρώτα και πάνω απ’ όλα- θεσμική, σε πλήρη αντίθεση με τις εξωθεσμικές πρακτικές της Κυβέρνησης που αρνείται κάθε διάλογο ή αποκλείει “ετσιθελικά” από κάθε διαβούλευση τους εκπροσώπους της μαζικότερης κοινωνικής ομάδας, αυτής του κόσμου της μισθωτής εργασίας.

 

Κοινός τόπος της συζήτησης υπήρξε η πλήρης αντίθεση με το προωθούμενο άδικο, ανάλγητο και αναποτελεσματικό Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο, καθώς και η διαπίστωση ότι η “δημοκρατική ασάφεια” μετατράπηκε, μεταξύ άλλων, και σε καταστροφική σαφήνεια για το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

Η πάγια θέση της ΔΑΚΕ Ι.Τ. για τρία αυτοτελή Ταμεία Κύριας Σύνταξης (Μισθωτών, Ελευθέρων Επαγγελματιών και Αγροτών) αποτέλεσε ένα ακόμη σημείο σύγκλισης με τον Πρόεδρο της Ν.Δ.

 

Σε κάθε περίπτωση, ο μόνος δρόμος για τη δημιουργία ενός αναπτυξιακού, κοινωνικά δίκαιου και χρηματοδοτικά βιώσιμου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, είναι ο δρόμος του διαλόγου και του ρεαλισμού, των κοινωνικών συνεννοήσεων και συναινέσεων σε ένα πλαίσιο σεβασμού των θεμελιωδών κοινωνικών δικαιωμάτων.

 

Η Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση είναι ένα κρίσιμο και πολυδιάστατο ζήτημα τόσο για την κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη, όσο και για την πραγματική οικονομία. Η διασφάλιση της βιωσιμότητας και της κοινωνικής επάρκειας του Ασφαλιστικού Συστήματος δεν επιτυγχάνεται μέσα από προκρούστιες λογικές ούτε με μετάθεση δυσβάσταχτων “βαρών” στις επόμενες γενιές. Συνδέεται άρρηκτα και ευθέως με την επιστροφή της Πατρίδας μας σε αναπτυξιακή τροχιά και δημοσιονομική σταθερότητα, την επανεκκίνηση της οικονομίας και την προσέλκυση επενδύσεων, πεδία τα οποία είναι μάλλον “άγνωστες λέξεις” ή μάλλον “γκρίζες ζώνες” για τη σημερινή Κυβέρνηση.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας”. Εκβιασμοί και διώξεις στελεχών ΔΑΚΕ

                                                                       Αθήνα, 2 Ιουλίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας” Εκβιασμοί

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και την αποτελεσματική αξιοποίηση του «πακέτου των 32 δις»

Αθήνα, 30 Ιουνίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη του «Μένουμε Ασφαλείς» είναι το «Μένουμε Εργαζόμενοι»  Θετικός ο αντίκτυπος των μέτρων στη διαφύλαξη της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Αναγκαιότητα η επιμήκυνση της στήριξης της απασχόλησης έως την ανάταξη της οικονομίας.

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη