Ανακοινώσεις

“Βαβέλ” η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά

Αθήνα, 6 Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Βαβέλ” η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά
“Χάρτινος Πύργος” οι προεκλογικές της δεσμεύσεις της Κυβέρνησης

Η σημερινή Κυβέρνηση συνεχίζει να αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς παραγράφοντας πλήρως τις προεκλογικές της εξαγγελίες – της πρώτης και της δεύτερης φοράς “Αριστερά”– για επαναφορά του πλαισίου των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Την ώρα που ο κοινωνικός διάλογος στη χώρας μας είτε καταστρατηγείται είτε χρησιμοποιείται “α λα καρτ” με κοινό παρονομαστή τον διαρκή αποκλεισμό των εκπροσώπων του κόσμου της μισθωτής εργασίας, η Κυβέρνηση αναζητεί τρόπους διαφυγής από τις δεσμεύσεις της.

Με σεβασμό στις προσωπικότητες που έχουν κληθεί να στελεχώσουν την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, τόσο αχαρτογράφητο του ρόλου της, όσο και τα ασφυκτικά περιθώρια για εναλλακτικές προτάσεις – με την ουσιαστική απαγόρευση οποιασδήποτε παρέκκλισης από την ισχύουσα κατάσταση – σε συνδυασμό με την άγνοια των εθνικών ιδιαιτεροτήτων της αγοράς εργασίας και της πραγματικής οικονομίας υπονομεύουν κάθε παρέμβασή της.

Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι η Επιτροπή αυτή θα λειτουργήσει ως “καθαρτήριο” προειλημμένων αποφάσεων και νέων μνημονιακών όρων που έχουν, ήδη, υπογραφεί και αναληφθεί. Με πρόσχημα τις βέλτιστες πρακτικές, αναζητείται ο βέλτιστος επικοινωνιακός τρόπος ώστε να δρομολογηθούν πρόσθετες επώδυνες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και στις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, lockout (ανταπεργία εργοδοτών), επιβολή περιορισμών στην κήρυξη απεργιών είναι στην ατζέντα της “διαπραγμάτευσης”, όταν η αποκατάσταση της ΕΓΣΣΕ και οι Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις δεν αναφέρονται ούτε ως υποσημείωση…

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας”. Εκβιασμοί και διώξεις στελεχών ΔΑΚΕ

                                                                       Αθήνα, 2 Ιουλίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας” Εκβιασμοί

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και την αποτελεσματική αξιοποίηση του «πακέτου των 32 δις»

Αθήνα, 30 Ιουνίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη του «Μένουμε Ασφαλείς» είναι το «Μένουμε Εργαζόμενοι»  Θετικός ο αντίκτυπος των μέτρων στη διαφύλαξη της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Αναγκαιότητα η επιμήκυνση της στήριξης της απασχόλησης έως την ανάταξη της οικονομίας.

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη