Ανακοινώσεις

Βάλτε επιτέλους ‘control’ στα λουκέτα και τις απολύσεις

Αθήνα, 14 Απριλίου 2016

Δήλωση

του Γεν. Γραμ. της ΓΣΕΕ Ν. Κιουτσούκη

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΑΛΤΕ “CONTROL” ΣΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Η κυβέρνηση που επέβαλε τον “έλεγχο κεφαλαίων” οδηγεί σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία την πραγματική οικονομία και την όποια επιχειρηματικότητα έχει απομείνει στην Πατρίδα μας.

Τα “λουκέτα” στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις πολλαπλασιάζονται, όμιλοι αμιγώς ελληνικών συμφερόντων καταδικάζονται σε πτώχευση ή μεταφέρουν τη φορολογική τους έδρα με συνέπεια την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και την εκροή δημοσίων εσόδων.

Την ίδια ώρα, οι κυβερνώντες περιφερόμενοι στα ΜΜΕ συνεχίζουν να “βαφτίζουν το κρέας ψάρι” προσπαθώντας να πείσουν τους Έλληνες πολίτες ότι το νέο επαχθές “πακέτο μέτρων” θα επιβαρύνει δήθεν αποκλειστικά τους έχοντες και κατέχοντες.

Σήμερα ήταν η “σειρά” της Ηλεκτρονικής Αθηνών να σταματήσει τη λειτουργία της μετά από 66 χρόνια με 450 εργαζόμενους χάνουν τη δουλειά τους, πριν λίγες ημέρες έκλεισε έπειτα από 43 χρόνια το εργοστάσιο της ΙΜΑΣ Α.Ε. στο Βόλο με 140 συναδέλφους να μένουν στο δρόμο. Η ΦΑΓΕ στη Φλώρινα και η SOFTEX στο Βοτανικό προστέθηκαν σε έναν μακρύ και ανερμάτιστο κατάλογο…

Ένας κατάλογος που θα ήταν ακόμη μεγαλύτερος αν δεν υπήρχε η δραστηριοποίηση υγιών Ελληνικών Επιχειρήσεων όπως π.χ. ο Σκλαβενίτης και το My Market που εξαγόρασαν τις εταιρείες Μαρινόπουλος και Βερόπουλος αντίστοιχα, όταν η κυβέρνηση περιορίζεται σε ρόλο “τροχονόμου” των πτωχεύσεων.

Τα “παίγνια” σε βάρος του κόσμου της μισθωτής εργασίας και η “καταστροφική ασάφεια” καλά κρατούν παρέα με τα “ορφανά” του Σημίτη που εξακολουθούν να διαφεντεύουν τη μοίρα ενός ολόκληρου λαού στερώντας κάθε ελπίδα και προοπτική προκοπής.

Είναι ξεκάθαρο ότι η δογματική αντιμετώπιση της αριστεράς για το “επιχειρείν” προκαλεί μη αναστρέψιμες βλάβες στον κοινωνικό και παραγωγικό ιστό.

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. στέκεται αλληλέγγυα και δίπλα στους συναδέλφους που χάνουν καθημερινά τη δουλειά τους στηρίζοντας τον κρίσιμο αγώνα τους μέχρι την τελική δικαίωση.

Οι κυβερνώντες οφείλουν να αντιληφθούν ότι οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς τους εργαζόμενους και οι εργαζόμενοι χωρίς τις επιχειρήσεις.

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας”. Εκβιασμοί και διώξεις στελεχών ΔΑΚΕ

                                                                       Αθήνα, 2 Ιουλίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας” Εκβιασμοί

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και την αποτελεσματική αξιοποίηση του «πακέτου των 32 δις»

Αθήνα, 30 Ιουνίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη του «Μένουμε Ασφαλείς» είναι το «Μένουμε Εργαζόμενοι»  Θετικός ο αντίκτυπος των μέτρων στη διαφύλαξη της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Αναγκαιότητα η επιμήκυνση της στήριξης της απασχόλησης έως την ανάταξη της οικονομίας.

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη