Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου για το 10ο Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας

Δ.Α.Κ.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ
ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Χ.Β.Ε.)

ΑΘΗΝΑ 26 / 4 / 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
10o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας υπήρχε σύνδεση του κόμματος με τις κοινωνικές ομάδες συμμετέχοντας με το θεσμικό τους ρόλο τόσο στα Συνέδρια όσο και στα άλλα όργανα.

Με το 10ο Συνέδριό της, αντί να ενισχυθεί ο ρόλος των κοινωνικών ομάδων, έγιναν βήματα απομάκρυνσης από αυτές. Απορούμε γιατί, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε με τις εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές, ενώ απαιτείται μια μεγαλύτερη σχέση των κοινωνικών δυνάμεων με το κόμμα, αυτό επιλέγει να απομακρυνθεί.

Σε μια εποχή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, απογοητεύουν όλο και περισσότερο το λαό έχοντας μεταμορφώσει την ελπίδα που υποσχέθηκαν σε εφιάλτη, η Ν.Δ., η αντιπολίτευση της χώρας, οδηγείται σε άγνωστους δρόμους μακριά από την κοινωνία.

Η ΔΑΚΕ, ιδρύθηκε επί Κων/ντίνου Μητσοτάκη, με το όραμα μιας μεγάλης συνδικαλιστικής παράταξης του φιλελεύθερου χώρου, δεν φοβήθηκε την ισχυροποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά αντίθετα την επιζητούσε. Αυτός ο μεγάλος πολιτικός, που αντιστάθηκε στο λαϊκισμό προβάλλοντας τα κακώς κείμενα και την ανάγκη η χώρα να αλλάξει πορεία προβλέποντας το δύσκολο μέλλον που ζούμε σήμερα.Δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να απομακρύνει τη φωνή της κοινωνίας από το κόμμα αλλά συνεργάστηκε ακόμα και με διαφωνίες και με συγκρούσεις.

Η ΔΑΚΕ, σταθερή στις ιδεολογικές της αρχές για ένα ανεξάρτητο και ακηδεμόνευτο συνδικαλιστικό κίνημα, διεκδικούσε για τους εργαζόμενους τα αυτονόητα δικαιώματά τους, στηρίζοντας την ιδιωτική πρωτοβουλία και την επιχειρηματικότητα αντιστεκόμενη στην, χωρίς αρχές και κανόνες, ασύδοτη κερδοφορία. Η ΔΑΚΕ, από την ίδρυσή της ήταν ιμάντας μεταφοράς των προβλημάτων της κοινωνίας προς το κόμμα της Ν.Δ. , και έτσι την είχαν αποδεχθεί, ο Κων/νος Μητσοτάκης, ο Μιλτιάδης Έβερτ, ο Κων/νος Καραμανλής.

Στους μνημονιακούς μας καιρούς, με την κοινωνία στο στόχαστρο σε κάποιους δεν άρεσε ο ρόλος της ΔΑΚΕ, την ήθελαν συμβιβασμένη και υποταγμένη, μακριά απ’ το αυτονόητο καθήκον, της μεταφοράς προβλημάτων που επιζητούσαν λύσεις. Αποδεικνύεται, ότι μια μικρή ομάδα στελεχών που πλαισιώνουν και σήμερα τον πρόεδρο της Ν.Δ., αποφάσισαν και έπεισαν ώστε να απομακρυνθούν από την κοινωνία. Με το νέο καταστατικό της Ν.Δ., που ψηφίστηκε δια βοής, κατάργησαν τη θεσμική εκπροσώπηση των κοινωνικών ομάδων και απ’ το Συνέδριο !!! και απ’ το Πολιτικό Συμβούλιο !!! Πιστεύουμε ότι μ’ αυτές τις ενέργειες το 10ο Συνέδριο της Ν.Δ. συσκότισε αντί να φωτίσει, οπισθοδρόμησε αντί να επιταχύνει, έκλεισε βαριά τις πόρτες πίσω του, δημιουργώντας περίεργες συνεργαζόμενες οργανώσεις και νέες σχέσεις σε θολά νερά.

Είναι βέβαιο ότι η ΔΑΚΕ βασίζεται σε αρχές , αξίες, όραμα και στόχους, δεν ταλαντεύτηκε ποτέ, υπηρέτησε τα δίκαια των εργαζομένων αν και πολλές φορές πολεμήθηκε για τις αρχές της και τον καθαρό της λόγο.

Η ΔΑΚΕ ΒΛΕΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ
ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΔΕΝ ΛΥΓΙΖΕΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ ΟΕΧΒΕ

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας”. Εκβιασμοί και διώξεις στελεχών ΔΑΚΕ

                                                                       Αθήνα, 2 Ιουλίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας” Εκβιασμοί

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και την αποτελεσματική αξιοποίηση του «πακέτου των 32 δις»

Αθήνα, 30 Ιουνίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη του «Μένουμε Ασφαλείς» είναι το «Μένουμε Εργαζόμενοι»  Θετικός ο αντίκτυπος των μέτρων στη διαφύλαξη της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Αναγκαιότητα η επιμήκυνση της στήριξης της απασχόλησης έως την ανάταξη της οικονομίας.

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη