Ανακοινώσεις

27 χρόνια χωρίς τον άνθρωπο που ήξερε να ενώνει τους Έλληνες

Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
27 χρόνια χωρίς τον άνθρωπο που ήξερε να ενώνει τους Έλληνες

Ήταν 26 Σεπτεμβρίου 1989 όταν ο άνθρωπος, που ήξερε με μοναδικό τρόπο να ενώνει τους Έλληνες, έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες της τρομοκρατικής οργάνωσης “17 Νοέμβρη”.

Ο Παύλος Μπακογιάννης, η δημοκρατική φωνή με την πλούσια αντιδικτατορική δράση, ο δημοσιογράφος και στοχαστής με τα μοναδικά κείμενα, ο πολιτικός με όραμα την Εθνική Συνεννόηση και σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας, χάνει τη ζωή του γιατί κάποιοι φοβήθηκαν ότι με τις σκέψεις και τις πράξεις του θα σταματούσε η “κατάρα” του διχασμού που αποτελούσε και τη μόνη επιχειρηματολογία της ύπαρξής τους.

Με τη νηφαλιότητα και τη μετριοπάθειά του, την ανοχή του στο “άλλο”, το διαφορετικό –και όχι ξύλινο– λόγο του έδωσε στην ΝΔ όλα όσα χρειάζονταν για να υπερβεί τα στεγανά και τα ιδεοληπτικά σχήματα του παρελθόντος πιστεύοντας πως η κοινωνική ευαισθησία δεν μπορεί και δεν πρέπει να χαρίζεται σε κανέναν άλλο πολιτικό χώρο ή φορέα.

Το μυαλό και οι σκέψεις γυρνούν 27 χρόνια πίσω, όχι μόνο εξαιτίας της θλιβερής επετείου από τη στυγνή δολοφονία του, αλλά κυρίως από το επίκαιρο των όσων με πάθος και παρρησία έλεγε, πίστευε και έπραττε. Το έργο του, άλλωστε, είναι ένα σημαντικότατο κομμάτι του “δημοκρατικού κεφαλαίου” της Πατρίδας μας.

Η πίστη σε αυτό που παρουσιάζεται ως δήθεν ανέφικτο, η απόρριψη ψευδεπίγραφων διλλημάτων και δογματικών εμμονών αντλούν δύναμη και έμπνευση από τη ζωή και την προσωπικότητα του Παύλου Μπακογιάννη.

Οι ιστορικές φράσεις του όπως, μεταξύ άλλων, “στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα”, “μπορούμε και διαφωνούμε γιατί μπορούμε να συνυπάρχουμε” και “σκέψου πόσο κακό έχουν κάνει τα δόγματα στην πρόοδο της ανθρωπότητας” συνιστούν μια παρακαταθήκη-πυξίδα για τη ΔΑΚΕ Ι.Τ., καθώς και για όλους όσους έχουν ως προτεραιότητα την κοινή προκοπή και ευημερία.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας”. Εκβιασμοί και διώξεις στελεχών ΔΑΚΕ

                                                                       Αθήνα, 2 Ιουλίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας” Εκβιασμοί

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και την αποτελεσματική αξιοποίηση του «πακέτου των 32 δις»

Αθήνα, 30 Ιουνίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη του «Μένουμε Ασφαλείς» είναι το «Μένουμε Εργαζόμενοι»  Θετικός ο αντίκτυπος των μέτρων στη διαφύλαξη της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Αναγκαιότητα η επιμήκυνση της στήριξης της απασχόλησης έως την ανάταξη της οικονομίας.

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη