Ανακοινώσεις

30ο Έκτακτο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο Εργατικού Κέντρου Αθήνας

Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

30ο Έκτακτο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο Εργατικού Κέντρου Αθήνας

Στις 5 του Φλεβάρη ξεκινούν οι εργασίες του 30
ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας (ΕΚΑ), της μεγαλύτερης δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης της χώρας.

Το 30
ο Συνέδριο έχει το χαρακτήρα του «έκτακτου», καθώς η απόφαση του χρόνου της πραγματοποίησής του (λιγότερο από 10 μήνες –αντί τριών ετών – μετά το 29ο/ Μάιος 2016) προήλθε από ενστάσεις και προσφυγές κατά αποφάσεων μη νομιμοποίησης συμμετοχής σωματείων που ανήκουν στη δύναμή του.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία επαναληπτική διαδικασία αφού η αδυναμία συνεννόησης και η –με επιείκεια– διαφορετική ανάγνωση δεδομένων από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις οδήγησε αναπόφευκτα στην «εμπλοκή» της αστικής δικαιοσύνης.

Ταυτόχρονα, επισημαίνεται πως η πρόωρη διενέργεια του Συνεδρίου συνεπάγεται μια σημαντική οικονομική επιβάρυνση για τον προϋπολογισμό του ΕΚΑ, τα έσοδα του οποίου προέρχονται από μέρος των εισφορών των εργαζομένων του Ιδιωτικού Τομέα.

Σε αυτό το πλαίσιο:

ο σεβασμός των δικαστικών αποφάσεων, και όχι η «α λα καρτ» εφαρμογή τους, όταν ελλοχεύει ο κίνδυνος νέων ακυρωτικών αποφάσεων κατά και του 30
ου Συνεδρίου,

η επιβεβλημένη αλληλεγγύη μεταξύ των συνδικαλιστικών σχηματισμών πέρα και έξω από στείρες αντιπαραθέσεις, κούφιους ανταγωνισμούς ή έωλους ισχυρισμούς,

η επικράτηση του μέτρου και της μετριοπάθειας –μακριά από τα άκρα και τις κάθε λογής ακρότητες– σε ένα κορυφαίο συνδικαλιστικό γεγονός που διεξάγεται υπό εξαιρετικά κρίσιμες συνθήκες για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και το Εργατικό Κίνημα

αποτελούν βασικές και αναγκαίες προϋποθέσεις για τη διασφάλιση της δημοκρατικής και εύρυθμης λειτουργίας του ΕΚΑ χωρίς άλλα «δεδικασμένα», την επίρρωση του στόχου της μεγιστοποίησης της συνδικαλιστικής πυκνότητας, την αποτροπή νέου κύκλου δικαστικής διαμάχης που θα «κοστίσει» πρόσθετα χρήματα εργαζομένων πλήττοντας το κύρος του συνδικαλιστικού θεσμού.

Την ώρα που ο πραγματικός εχθρός είναι εκτός των τειχών και βρίσκεται προ των πυλών, οι κοντόφθαλμες πρακτικές της εσωστρέφειας και των φίλιων πυρών για λίγα βραχυπρόθεσμα προσωπικά ή παραταξιακά οφέλη, ανοίγουν την «πόρτα» σε νέα ανάλγητα μέτρα αλλά και την «όρεξη» σε όσους επιβουλεύονται την πλήρη καταστρατήγηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Καλούμε, λοιπόν, τα στελέχη και αντιπροσώπους της ΔΑΚΕ, πέρα από την αυτονόητη στήριξη στην Παράταξή μας, να στηρίξουν τη δημοκρατική λειτουργία του μαζικότερου Εργατικού Κέντρου της Ελλάδας.

Καλή επιτυχία στις εργασίες του 30
ου Συνεδρίου του ΕΚΑ με την ελπίδα ότι όλοι θα σταθούν στο ύψος των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών περιστάσεων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας”. Εκβιασμοί και διώξεις στελεχών ΔΑΚΕ

                                                                       Αθήνα, 2 Ιουλίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας” Εκβιασμοί

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και την αποτελεσματική αξιοποίηση του «πακέτου των 32 δις»

Αθήνα, 30 Ιουνίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη του «Μένουμε Ασφαλείς» είναι το «Μένουμε Εργαζόμενοι»  Θετικός ο αντίκτυπος των μέτρων στη διαφύλαξη της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Αναγκαιότητα η επιμήκυνση της στήριξης της απασχόλησης έως την ανάταξη της οικονομίας.

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη