Ανακοινώσεις

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, ο λογαριασμός διογκώνεται…

Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, ο λογαριασμός διογκώνεται…

Οι τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της αξιολόγησης επιβεβαιώνουν ότι η Κυβέρνηση έδωσε ξανά τα πάντα και δεν πήρε τίποτα… Μια Κυβέρνηση διαπραγματευτικά ασυνάρτητη χωρίς Εθνικό Σχέδιο εξόδου από την Κρίση.

Είναι ξεκάθαρο ότι η αποδοχή της προνομοθέτησης επώδυνων μέτρων ακραίας λιτότητας όταν διατηρούνται οι δεσμεύσεις υψηλότατων πρωτογενών πλεονασμάτων ενώ δεν υπάρχει καμία συμφωνία για το κούρεμα του χρέους και την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση ανοίγουν διάπλατα το δρόμο σε ένα τέταρτο επαχθέστερο Μνημόνιο παρατείνοντας την εξάρτηση της χώρα μας από την κάθε επόμενη δόση.

Η “διγλωσσία” συνεχίζεται. Οι λεονταρισμοί και η επαναστατική γυμναστική εντός αντικαθίστανται με “επιστολές μετανοίας”, υποχωρήσεις, ενδοτικότητα και αναδιπλώσεις εκτός των συνόρων.

Οι όποιες “κόκκινες γραμμές” σε επίπεδο ρητορικής είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση και για να διατηρηθεί συμπαγής η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που ακόμα προσπαθεί να χωνέψει τις αυταπάτες του 2015. Η λογική των “αστερίσκων” παραπέμπει σε κουτοπονηριές της περιόδου 1981-85 που στοίχισαν στην Πατρίδα μας την απώλεια ευκαιριών παραγωγικής ανάπτυξης.

Η μεσαία τάξη, η βάση της αστικής δημοκρατίας και το δημιουργικότερο κύτταρο της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς, οδηγείται μαζικά στην πτώχευση. Μόνο το 20% των Ελλήνων πολιτών συγκαταλέγεται πλέον στη μεσαία τάξη της Ευρωζώνης από 50% πριν την εκδήλωση της κρίσης.

Η Κυβέρνηση με τη “σύρβα τύρβα” πολιτική της εγκλωβίζει τη χώρα σε μια περιδίνηση διαρκείας παράγοντας αποκλειστικά και μόνο φτώχεια την οποία κατανέμει άνισα σε βάρος των εργαζομένων, της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, των επαγγελματιών και των επιστημόνων.

Νέες φοροεπιδρομές και νέες μειώσεις στις συντάξεις την ώρα που η πραγματική οικονομία στενάζει, η κοινωνία χειμάζεται και η ανεργία καθίσταται σε μόνιμη και μη αναστρέψιμη κατάσταση καθώς ένας στους δύο ανέργους παραμένει εκτός αγοράς εργασίας για περισσότερο από 2 χρόνια.

Για μια ακόμη φορά, οι ζωτικές ανάγκες εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων και μικρομεσαίων επιχειρηματιών γίνονται βορά στο κλείσιμο –όποτε αυτό επιτευχθεί– της αξιολόγησης. Μέτρα, είτε προσωρινά είτε προληπτικά, που μετατρέπονται σε μόνιμα επιτείνοντας το “Γολγοθά” των Ελλήνων πολιτών απομακρύνοντας ταυτόχρονα την προοπτική “Ανάστασης”…

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας”. Εκβιασμοί και διώξεις στελεχών ΔΑΚΕ

                                                                       Αθήνα, 2 Ιουλίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας” Εκβιασμοί

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και την αποτελεσματική αξιοποίηση του «πακέτου των 32 δις»

Αθήνα, 30 Ιουνίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη του «Μένουμε Ασφαλείς» είναι το «Μένουμε Εργαζόμενοι»  Θετικός ο αντίκτυπος των μέτρων στη διαφύλαξη της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Αναγκαιότητα η επιμήκυνση της στήριξης της απασχόλησης έως την ανάταξη της οικονομίας.

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη