Ανακοινώσεις

16-5-2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ

Αθήνα, 16 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι νοικοκυραίοι γίνονται πλέον πένητες

Λευκή πετσέτα” στη Διαπραγμάτευση για να βγει “λευκός καπνός” στην Αξιολόγηση

Η σημερινή Κυβέρνηση υπογράφοντας ένα Μνημόνιο το χρόνο επιχειρεί να μετατρέψει σε “νόμο του κράτους” την διαιώνιση της ακραίας λιτότητας, της ύφεσης και της Επιτροπείας.

Μετά το 3ο σωρευτικά επαχθέστερο –μέχρι το επόμενο– Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής, αποκύημα της διαπραγματευτικής φαρσοκωμωδίας της “δημιουργικής ασάφειας”, καταθέτει τώρα προς ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το 4ο Μνημόνιο ως αποτέλεσμα ενός απόλυτου ενδοτισμού.

Με το “φερετζέ” και την προπαγάνδα των δήθεν αντίμετρων, χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση αφού οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει υπερβαίνουν το συνταγματικό της βίο, η Κυβέρνηση επιβάλλει στους συνεπείς, νόμιμους και δυσβάσταχτα επιβαρυμένους φορολογούμενους νέα μέτρα ύψους 4,9 δις €.

Οι μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις που θα υφαρπάξουν 2,9 δις€ ολοκληρώνοντας το ασφαλιστικό έκτρωμα Κατρούγκαλου, η συρρίκνωση του αφορολογήτου ορίου στα 5.682€ , οι δεσμεύσεις για δυσθεώρητα πρωτογενή πλεονάσματα, τα εφιαλτικότερα σχέδια εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, τα πλέον ζημιογόνα σενάρια ξεπουλήματος των Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας με την πλήρη εμπορευματοποίηση βασικών κοινωνικών αγαθών όπως το ρεύμα, το νερό και οι μεταφορές, οι περικοπές στα, ήδη, πετσοκομμένα κοινωνικά επιδόματα, η “εκσυγχρονιστική” καταστρατήγηση της Κυριακάτικης αργίας συνθέτουν το περιεχόμενο μιας επαίσχυντης συμφωνίας που “εγγυάται” τη μη αναστρέψιμη οικονομική και κοινωνική καχεξία.

Την ίδια ώρα η “λευκή πετσέτα” στα κρίσιμα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων και των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων για να βγει “λευκός καπνός” στην Αξιολόγηση αποδομούν κάθε “αριστερίστικο” αφήγημα ή “άλλοθι”

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑΗ ύφεση ανακυκλώνεται και βαθαίνει, η κοινωνία φτωχοποιείται, η αγορά εργασίας απορρυθμίζεται οριστικά, η υγιής επιχειρηματικότητα ποινικοποιείται, η μεσαία τάξη σφυροκοπείται.

Σε αυτό το πλαίσιο η ΔΑΚΕ Ι.Τ. καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις υπεύθυνες δυνάμεις της επιχειρηματικότητας και το επιστημονικό προσωπικό της χώρας να πυκνώσουν τις γραμμές των αγωνιστικών κινητοποιήσεων της 17ης και 18ης Μαΐου στέλνοντας μαζικά, αποφασιστικά και ειρηνικά ένα ηχηρό μήνυμα ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Όλοι μαζί λοιπόν συμμετέχουμε καθολικά και ενωτικά :

στη Γενική Απεργία της 17ης Μαΐου και στα συλλαλητήρια των Συνδικάτων και των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων, στην Αθήνα 11:00 πμ στην Πλ. Κλαυθμώνος

στο Αγωνιστικό Συλλαλητήριο της 18ης Μαΐου στις 18:30 μμ στο Σύνταγμα

Ανοίγουμε ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ στη συμμαχία των ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Βάζουμε ΤΕΛΟΣ στην εποχή των μειωμένων προσδοκιών και των αυξημένων δεσμεύσεων

Ο Αγώνας είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας”. Εκβιασμοί και διώξεις στελεχών ΔΑΚΕ

                                                                       Αθήνα, 2 Ιουλίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας” Εκβιασμοί

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και την αποτελεσματική αξιοποίηση του «πακέτου των 32 δις»

Αθήνα, 30 Ιουνίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη του «Μένουμε Ασφαλείς» είναι το «Μένουμε Εργαζόμενοι»  Θετικός ο αντίκτυπος των μέτρων στη διαφύλαξη της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Αναγκαιότητα η επιμήκυνση της στήριξης της απασχόλησης έως την ανάταξη της οικονομίας.

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη