Ανακοινώσεις

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2017

2018…ΦΟΡΟΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ. ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΤΕ.

ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει έναν ακόμη Προϋπολογισμό που συντάχθηκε με όρους απόλυτης κατάφασης στις πιο κυνικές απαιτήσεις των Δανειστών ενώ σφραγίζεται από την άνευ προηγουμένου κυβίστησή της.

Ένας Προϋπολογισμός στον οποίο, πέρα από την οκταετή συνέχιση και κλιμάκωση των πολιτικών λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης, ενσωματώνονται το κόστος της κυβερνητικής αναποτελεσματικότητας που οδήγησε στο 3ο και 4ο Μνημόνιο, τα “τοκοχρεολύσια” της δημιουργικής ασάφειας και των παλινωδιών του 2015, τα “πανωτόκια” των οδυνηρών δεσμεύσεων για δυσθεώρητα πρωτογενή πλεονάσματα.

Ένας Προϋπολογισμός μηδενικής ανοχής και αντοχής για την κοινωνία και την πραγματική οικονομία με φόντο την ανακυκλούμενη ύφεση, τη φορολογική αφαίμαξη του κόσμου της μισθωτής εργασίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας, τις περικοπές στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τη συρρίκνωση των συντάξεων και την αποδόμηση του Κράτους Πρόνοιας.

Ένας Προϋπολογισμός που στοχοποιεί συνειδητά τους νοικοκυραίους και τη μεσαία τάξη, αναδιανέμει τη φτώχεια, τιμωρεί τη δημιουργική Ελλάδα, διαμορφώνει νέα παραγωγικά αδιέξοδα εκτοξεύοντας τη διαρροή εγκεφάλων.

Ας σταματήσουν, λοιπόν, να διεκδικούν το ρόλο του Άγιου Βασίλη με το κοινωνικό μέρισμα όταν έχουν μετατρέψει το κοινωνικό έλλειμμα σε “κοινωνικό πουθενά”.

Είναι σαφές πως η κυβέρνηση “κλείνοντας το μάτι” στους θεσμούς, “κλείνει τα μάτια” στα προβλήματα και τις ζωτικές ανάγκες των Ελλήνων πολιτών.

Η “σεισάχθεια” έδωσε τη θέση της στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων παραπέμπεται στις καλένδες και η φορολογική δικαιοσύνη έγινε εξαΰλωση του αφορολογήτου ορίου την ώρα που ειδεχθής πρόθεσή τους είναι να καταστήσουν τη δημοκρατική κατάκτηση της κήρυξης απεργίας από αναφαίρετο δικαίωμα σε γραφειοκρατικό διακύβευμα.

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. αγωνίζεται και διεκδικεί Προϋπολογισμούς ανάπτυξης που θα υπηρετούν ισόρροπα τόσο τους δημοσιονομικούς, όσο και τους κοινωνικούς στόχους. Ο αναδιανεμητικός χαρακτήρας, η άμβλυνση των ανισοτήτων και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής είναι αδιαπραγμάτευτα.

Ο Προϋπολογισμός του 2018 απομακρύνει την Ελλάδα από το “βαγόνι” της διατηρήσιμης ανάκαμψης διαιωνίζοντας τις συνθήκες Επιτροπείας, ύφεσης, κοινωνικής καχεξίας και αδικίας.

Στην “κακή μοιρασιά πάντοτε οι αδύναμοι ζημιώνονται”… Ο λαός οφείλει να ξαναβρεί τη “λαλιά” του, ο αγώνας πρέπει να ενταθεί, οι μόνες χαμένες μάχες, άλλωστε, είναι αυτές που δεν δίνονται.

Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε τους Έλληνες πολίτες να συμμετέχουν μαζικά, δυναμικά, ειρηνικά και αποφασιστικά στην Γενική Απεργία της Πέμπτης 14ης Δεκεμβρίου 2017, καθώς και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα (για την Αθήνα 11:00 π.μ. στην Πλ. Κλαυθμώνος).

Όλοι μαζί στέλνουμε ένα κρυστάλλινο και ηχηρό μήνυμα πως ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας”. Εκβιασμοί και διώξεις στελεχών ΔΑΚΕ

                                                                       Αθήνα, 2 Ιουλίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας” Εκβιασμοί

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και την αποτελεσματική αξιοποίηση του «πακέτου των 32 δις»

Αθήνα, 30 Ιουνίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη του «Μένουμε Ασφαλείς» είναι το «Μένουμε Εργαζόμενοι»  Θετικός ο αντίκτυπος των μέτρων στη διαφύλαξη της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Αναγκαιότητα η επιμήκυνση της στήριξης της απασχόλησης έως την ανάταξη της οικονομίας.

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη