Ανακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η στρατηγική σημασία της Αμυντικής Βιομηχανίας

Αθήνα, 26 Μαρτίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η στρατηγική σημασία της Αμυντικής Βιομηχανίας

Σε μια περίοδο που η τουρκική προκλητικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο υπονομεύοντας τις αρχές της καλής γειτονίας, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, με τη χθεσινή παρέλαση, έστειλαν ένα ηχηρό και εμφατικό μήνυμα απέναντι σε όσους τολμούν να αμφισβητούν κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος και της αδελφής Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το υψηλό φρόνημα, το αξιόμαχο, η αποφασιστικότητα και η λεβεντιά του στρατιωτικού προσωπικού της Πατρίδας μας συνιστούν την απόλυτη εγγύηση για την Ελευθερία, την Εθνική Ανεξαρτησία και την Εδαφική μας Ακεραιότητα.

Καθοριστικό ρόλο στην επιχειρησιακή αρτιότητα και ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων διαδραματίζουν και οι αμυντικές βιομηχανίες. Οι εργαζόμενοι στις ΕΑΒ, ΕΑΣ και ΕΛΒΟ που –παρά την εντατικοποίηση της δουλειάς τους, τις εκτεταμένες μειώσεις μισθών και τις καθυστερήσεις καταβολής τους, καθώς και τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή– με αυταπάρνηση, επαγγελματισμό και εφευρετικότητα δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό πιστοποιώντας τη μείζονα στρατηγική σημασία των εταιρειών τους.

Η διατήρηση, λοιπόν, της αμυντικής βιομηχανίας υπό κρατικό έλεγχο είναι αδήριτη και επιτακτική ανάγκη σε συνδυασμό με την αναζήτηση στρατηγικών συνεργασιών με ομοειδείς επιχειρήσεις του εξωτερικού για την εισαγωγή τεχνογνωσίας, την παραγωγική αναβάθμιση και την ενδυνάμωση της θέσης τους στο διεθνή ανταγωνισμό.

Η Εθνεγερσία του 1821, όπως και όλες οι κρίσιμες εθνικές στιγμές, μας γεμίζουν πίστη, αυτοπεποίθηση και κουράγιο ώστε να κρατήσουμε τη σημαία της Ελλάδος ψηλά, να παλέψουμε, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, για το παρόν και το μέλλον του Τόπου μας. Η ελευθερία σε κάθε της μορφή, εθνική, κοινωνική και οικονομική είναι υπαρξιακή αξία.

Το μυαλό μας εκτός από τους ήρωες και τα διδάγματα της Επετείου, βρίσκεται διαρκώς στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που επιβάλλεται να επιστρέψουν το συντομότερο στη χώρα μας και στις οικογένειές τους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας”. Εκβιασμοί και διώξεις στελεχών ΔΑΚΕ

                                                                       Αθήνα, 2 Ιουλίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας” Εκβιασμοί

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και την αποτελεσματική αξιοποίηση του «πακέτου των 32 δις»

Αθήνα, 30 Ιουνίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη του «Μένουμε Ασφαλείς» είναι το «Μένουμε Εργαζόμενοι»  Θετικός ο αντίκτυπος των μέτρων στη διαφύλαξη της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Αναγκαιότητα η επιμήκυνση της στήριξης της απασχόλησης έως την ανάταξη της οικονομίας.

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη