Ανακοινώσεις

ΔΤ ΔΑΚΕ 15.6.2018 – ΝΑΙ στην Εθνική Γραμμή του 1992 – ΟΧΙ στην Εθνική Υποχώρηση του 2018

Αθήνα,15 Ιουνίου 2018

ΝΑΙ στην Εθνική Γραμμή του 1992 – ΟΧΙ στην Εθνική Υποχώρηση του 2018

Σχεδόν 26 χρόνια μετά την κρυστάλλινη διατύπωση της εθνικής γραμμής από το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή και μια δεκαετία από το κορυφαίο διπλωματικό κεκτημένο του Βουκουρεστίου, η σημερινή κυβέρνηση προχωρεί σε μια μειοδοτική συμφωνία με την εκχώρηση ονόματος, γλώσσας, ταυτότητας και εθνότητας στα Σκόπια τροφοδοτώντας, έτσι, τις πιο ακραίες αλυτρωτικές τάσεις και διαθέσεις.

Σε αυτήν την ευνοϊκή διπλωματική συγκυρία για τη χώρα μας, με την άλλη πλευρά να είναι επισπεύδουσα, οι κυβερνώντες άνοιξαν –ως μη όφειλαν– το ζήτημα, κινήθηκαν στο παρασκήνιο, διαπραγματεύτηκαν εν κρυπτώ και τώρα… περιμένουν την ετυμηγορία του Σκοπιανού λαού.

Είναι αδιανόητο κάποιοι να περιορίζουν το ρόλο του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην κύρωση της –μετά από δημοψήφισμα– βούλησης των Σκοπιανών… Είναι εξωφρενικό οι Έλληνες πολίτες να μην ερωτώνται. Είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση να θριαμβολογεί για την ανιστόρητη αποδοχή της “μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας” ψάχνοντας το 151ο βουλευτή ώστε να ψηφιστεί αυτός ο ταπεινωτικός συμβιβασμός.

Η εθνική υποχώρηση λύνει τα προβλήματα των Σκοπιανών και δημιουργεί προβλήματα στους Έλληνες καθώς είναι βέβαιο πως στο άμεσο μέλλον (από την επαύριον της συμφωνίας) θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις, φαλκιδεύσεις της ιστορίας, περίεργους χάρτες, εδαφικές διεκδικήσεις…δηλαδή τον αλυτρωτισμό στο μεγαλείο του.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει τον ειδεχθή οπορτουνισμό της πίσω από τη ρητορική για λαϊκισμό και πατριδοκαπηλία, που καταγράφονται μεν αλλά δεν συνιστούν το κρίσιμο διακύβευμα, όταν συντελείται μια ανεπανόρθωτη εθνική ζημιά.

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. έπειτα από ευρείες συσκέψεις με πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις-μέλη της από όλη την Ελλάδα καταγγέλλει το περιεχόμενο της συμφωνίας ως αντίθετο με τα εθνικά συμφέροντα προτείνοντας την άμεση προκήρυξη και διενέργεια δημοψηφίσματος με σαφή ερωτήματα που δεν θα επιδέχονται τις “γνωστές” στην κυβέρνηση κυβιστήσεις…

Σε ένα τόσο σημαντικό Εθνικό Ζήτημα, ο Ελληνικός Λαός επιβάλλεται να ερωτηθεί και απαιτείται να εισακουστεί.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας”. Εκβιασμοί και διώξεις στελεχών ΔΑΚΕ

                                                                       Αθήνα, 2 Ιουλίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας” Εκβιασμοί

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και την αποτελεσματική αξιοποίηση του «πακέτου των 32 δις»

Αθήνα, 30 Ιουνίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη του «Μένουμε Ασφαλείς» είναι το «Μένουμε Εργαζόμενοι»  Θετικός ο αντίκτυπος των μέτρων στη διαφύλαξη της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Αναγκαιότητα η επιμήκυνση της στήριξης της απασχόλησης έως την ανάταξη της οικονομίας.

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη