Ανακοινώσεις

Έκνομη και αποκρουστική ενέργεια η κατά παραγγελία απόλυση του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων ΚE.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Αθήνα, 20 Ιουλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έκνομη και αποκρουστική ενέργεια η κατά παραγγελία απόλυση του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων ΚE.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Η απόλυση του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του ΚE.ΕΛ.Π.ΝΟ συνιστά καταφανή και βάναυση παραβίαση του στενού πυρήνα της εργασιακής και συνδικαλιστικής νομοθεσίας, που σύσσωμο το Συνδικαλιστικό Κίνημα οφείλει να καταδικάσει.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση για δεύτερη φορά, μετά την αλλαγή στον τρόπο λήψης απόφασης για την κήρυξη απεργίας, επιχειρεί να αλλοιώσει το συνδικαλιστικό νόμο 1264/82.

Την ώρα που διατείνονται και δήθεν κοπιάζουν για την επαναφορά ή διαφύλαξη εργασιακών δικαιωμάτων, συλλογικών κατακτήσεων και συνδικαλιστικών ελευθεριών, εφευρίσκουν “Κερκόπορτες”, ανοίγοντας την όρεξη σε κάποιους, για την καταστρατήγηση θεμελιωδών διατάξεων εργατικής και συνδικαλιστικής προστασίας.

Σε κάθε περίπτωση, το παρασκήνιο, οι μεθοδεύσεις και οι πρακτικές που συνοδεύουν την απόλυση αυτή, δημιουργούν την αίσθηση μιας ωμής και απάνθρωπης διαχείρισης, με όρους κομματικής βεντέτας, της αντιπαράθεσης ενός εργαζόμενου με τον προϊστάμενο Υπουργό του.

Οι εκατέρωθεν κατηγορίες μεταξύ των κ.κ. Πολάκη και Πουλή έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, η ετυμηγορία της οποίας –όπως είναι εύλογο και θεμιτό– θα αποδώσει ευθύνες σηματοδοτώντας αντίστοιχα και εξελίξεις σε υπηρεσιακό, πειθαρχικό, πολιτικό και ενδεχομένως ποινικό επίπεδο.

Οποιαδήποτε άλλη πρακτική εκλαμβάνεται ως αποκρουστική εμπάθεια από θέση ισχύος ή πολιτική δίωξη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας”. Εκβιασμοί και διώξεις στελεχών ΔΑΚΕ

                                                                       Αθήνα, 2 Ιουλίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας” Εκβιασμοί

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και την αποτελεσματική αξιοποίηση του «πακέτου των 32 δις»

Αθήνα, 30 Ιουνίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη του «Μένουμε Ασφαλείς» είναι το «Μένουμε Εργαζόμενοι»  Θετικός ο αντίκτυπος των μέτρων στη διαφύλαξη της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Αναγκαιότητα η επιμήκυνση της στήριξης της απασχόλησης έως την ανάταξη της οικονομίας.

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη