Ανακοινώσεις

Στήριξη και αλληλεγγύη στον συνδικαλιστή πυροσβεστικό υπάλληλο που κλήθηκε σε απολογία επειδή μετέφερε την εμπειρία του από το Μάτι

Αθήνα, 3 Αυγούστου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στήριξη και αλληλεγγύη στον συνδικαλιστή πυροσβεστικό υπάλληλο που κλήθηκε σε απολογία επειδή μετέφερε την εμπειρία του από το Μάτι

Η ελληνική κοινωνία συνεχίζει συγκλονισμένη να πενθεί για την ανείπωτη εθνική τραγωδία από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Σε κάθε περίπτωση, και καθώς ημέρες περνούν, παράλληλα με τη βαθιά θλίψη, οφείλει να εκκινήσει και η διαδικασία για την απόδοση ευθυνών που υπάρχουν και δεν μπορούν ούτε πρέπει να κρυφτούν στις στάχτες.

Η απώλεια, άλλωστε, των συνανθρώπων μας το υπαγορεύει.

Οι εμπειρίες του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας που ενεπλάκησαν και βίωσαν αυτόν τον πύρινο εφιάλτη είναι εξαιρετικά χρήσιμες με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι εκφράζονται με αυτοσυγκράτηση, σεβασμό στα θύματα και υπευθυνότητα έναντι της υπηρεσιακής ταυτότητας.

Στην αντίπερα όχθη, η Κυβέρνηση –για προφανείς λόγους αποφυγής των ευθυνών που της αναλογούν– επιχειρεί να επιβάλλει μια ιδιότυπη “ομερτά” διαμορφώνοντας ένα κλίμα εκφοβισμού και φίμωσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η πρόσφατη κλήση σε απολογία πυροσβεστικού υπαλλήλου, που διαθέτει και συνδικαλιστική ιδιότητα, γιατί μετέφερε την εμπειρία του μέσω συνέντευξης σε τηλεοπτικό σταθμό χωρίς να λάβει σχετική άδεια.

Η ΔΑΚΕ καταδικάζει απερίφραστα τέτοιες ενέργειες σε βάρος εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας όταν μάλιστα οι προτεραιότητες είναι και απαιτείται να είναι διαφορετικές.

Αυτές οι πρακτικές, που παραβιάζουν κάθε έννοια ελευθερίας της έκφρασης ενώ υπονομεύουν τη συνδικαλιστική δράση, παραπέμπουν σε άλλους καιρούς και εποχές…

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό του πυροσβεστικού υπαλλήλου που σε αυτές τις κρίσιμες ώρες στοχοποιείται επειδή κάποιοι είτε αρέσκονται στην τυπολατρία χάνοντας την ουσία, είτε βολεύονται να ρίχνουν τη μπάλα στην εξέδρα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας”. Εκβιασμοί και διώξεις στελεχών ΔΑΚΕ

                                                                       Αθήνα, 2 Ιουλίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας” Εκβιασμοί

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και την αποτελεσματική αξιοποίηση του «πακέτου των 32 δις»

Αθήνα, 30 Ιουνίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη του «Μένουμε Ασφαλείς» είναι το «Μένουμε Εργαζόμενοι»  Θετικός ο αντίκτυπος των μέτρων στη διαφύλαξη της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Αναγκαιότητα η επιμήκυνση της στήριξης της απασχόλησης έως την ανάταξη της οικονομίας.

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη