Ανακοινώσεις

Επανεκλογή του Πρόεδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ., Ν. Κιουτσούκη, στο Προεδρείο των Ευρωπαϊκών Χριστιανοδημοκρατικών Συνδικάτων

Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2018

Επανεκλογή του Πρόεδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ., Ν. Κιουτσούκη, στο Προεδρείο των Ευρωπαϊκών Χριστιανοδημοκρατικών Συνδικάτων

Μια ακόμη πολύ σημαντική αναγνώριση του έργου και του ρόλου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. συνιστά η (επαν)εκλογή του Προέδρου της, Ν. Κιουτσούκη, στο Προεδρείο της Ένωσης Ευρωπαϊκών Χριστιανοδημοκρατικών Συνδικάτων (EUCDW) στο 12ο Εκλογοαπολογιστικό της Συνέδριο στις 14 και 15 Δεκεμβρίου 2018.

Το 2014 (στο προηγούμενο Συνέδριο), η για πρώτη φορά εκλογή Έλληνα συνδικαλιστή στο Προεδρείο της EUCDW υπήρξε ένα σαφές μήνυμα στήριξης των Ελλήνων εργαζομένων, καθώς και θετικής αξιολόγησης ενός συνόλου πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων της ΔΑΚΕ Ι.Τ. στα εθνικά και ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων.

Η επανεκλογή του Προέδρου της ΔΑΚΕ, με ποσοστό 90,2%, το 2018 καταδεικνύει την ευρύτατη αποδοχή των θέσεων και του αφηγήματος της Παράταξής μας για την υπέρβαση της κρίσης με οδηγό την ιδεολογία του ριζοσπαστικού κοινωνικούφιλελευθερισμού και πυρήνα της την κοινωνική οικονομία της αγοράς.

Ταυτόχρονα, είναι και δηλωτική της εκτίμησης που χαίρει ο Ν. Κιουτσούκης από τους επικεφαλής των χριστιανοδημοκρατικών συνδικάτων των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Η EUCDW αποτελεί την επίσημη συνδικαλιστική οργάνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP). Στο νεοεκλεγέν Προεδρείο της μετέχουν τρεις εν ενεργεία Ευρωβουλευτές ο ElmarBrok (Πρόεδρος), o IvoBelet (Γενικός Γραμματέας), o Otmarkaras(Αντιπρόεδρος). Επίτιμος Πρόεδρός της είναι ο JeanClaudeJuker, ο οποίος είχε διατελέσει επί σειρά ετών Πρόεδρός της.

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. είναι αναπόσπαστο μέλος των Ευρωπαϊκών Χριστιανοδημοκρατικών Συνδικάτων και των ευρωπαίων εργαζόμενων του EPP. Μέσα και από την εκεί ενεργή παρουσία της αγωνίζεται για την κοινωνική διάσταση της Ε.Ε., προωθεί τα δίκαια αιτήματα του κόσμου της μισθωτής εργασίας και διαμορφώνει ισχυρές συμμαχίες με γνώμονα την υπεράσπιση των κεκτημένων δικαιωμάτων των Ελλήνων εργαζόμενων.

Ο αγώνας, άλλωστε, για την ανάσχεση της απορρύθμισης, την επαναφορά της εργασιακής δικαιοσύνης και την ανάκτηση του χαμένου εδάφους είναι πολυμέτωπος και ποικιλόμορφος, κινηματικός και θεσμικός, διεξάγεται εντός και εκτός συνόρων, από κάθε μετερίζι…

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας”. Εκβιασμοί και διώξεις στελεχών ΔΑΚΕ

                                                                       Αθήνα, 2 Ιουλίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας” Εκβιασμοί

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και την αποτελεσματική αξιοποίηση του «πακέτου των 32 δις»

Αθήνα, 30 Ιουνίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη του «Μένουμε Ασφαλείς» είναι το «Μένουμε Εργαζόμενοι»  Θετικός ο αντίκτυπος των μέτρων στη διαφύλαξη της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Αναγκαιότητα η επιμήκυνση της στήριξης της απασχόλησης έως την ανάταξη της οικονομίας.

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη