Ανακοινώσεις

Προϋπολογισμός «νεο-μνημονιακής» εποχής και κοπής…

Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2018

Προϋπολογισμός «νεο-μνημονιακής» εποχής και κοπής…

Είναι σαφές ότι με τον Προϋπολογισμό του έτους 2019 η Ελλάδα εισάγεται σε μια νεομνημονιακή εποχή. Στο κείμενό του συμπυκνώνονται οι εγκληματικές πρακτικές της τελευταίας τετραετίας που προστέθηκαν στα μέτρα των δυο πρώτων μνημονίων κάνοντας τα μέτρα χιλιόμετρα,ενώ αποτυπώνονται οι δυσβάσταχτες δεσμεύσεις που η σημερινή κυβέρνηση έχει αναλάβει.

Ένας Προϋπολογισμός που αναδιανέμει τη μιζέρια στους πολλούς συντηρώντας την ευμάρεια των λίγων και εκλεκτών. Η μεσαία τάξη βιώνει έναν οδυνηρό αφανισμό. Το βιοτικό επίπεδο υποβαθμίζεται περαιτέρω, η ζωή μας χειροτερεύει την ώρα που οι ιδεοληψίες και οι ενδοτισμοί βρίσκονται σε αφθονία.

Σε μια περίοδο που όλη η υπόλοιπη Ευρώπη πραγματοποιεί, έστω και δειλά, βήματα εξισορρόπησης της δημοσιονομικής πειθαρχίας με την κοινωνική διάσταση, τα ειδεχθή πρωτογενή πλεονάσματα εγκλωβίζουν τη χώρα μας σε βαθειά και παρατεταμένη λιτότητα (3,5% έως το 2022, 2,2% έως το 2060) ισοπεδώνοντας κάθε προοπτική δίκαιης και διατηρήσιμης ανάπτυξης.

Οι φοροεπιδρομές διαγράφουν πορεία-ρεκόρ, η κοινωνική πολιτική εξαντλείται και ασκείται με όρους «φιλανθρωπίας», το κράτος πρόνοιας καταρρέει, οι ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης «παθητικοποιούνται» και «ρουσφετοποιούνται», παιδεία και υγεία παραδίνονται στις συνεχώς εντεινόμενες ανεπάρκειες τους.

Κι όλα αυτά με το Υπερταμείο να διαμορφώνει ένα αιωνόβιο ενεχυροδανειστήριο πάνω από την Ελληνική επικράτεια, πάνω από το σύνολο της εθνικής-δημόσιας περιουσίας.

Ο Προϋπολογισμός αυτός αναπαραγάγει αδιέξοδα και ανακυκλώνει τις χαμένες ευκαιρίες, η θηλιά σφίγγει ακόμη περισσότερο για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας που έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια ανοχής και αντοχής του.

Η ελπίδα και το όραμα απουσιάζουν από κάθε του σελίδα. Η κοινωνική και εργασιακή δικαιοσύνη καταλύονται όταν το μη εξυπηρετήσιμο ιδιωτικό χρέος διογκώνεται.

Χωρίς αμφιβολία το «νέο» που ευαγγελίζεται ο Σύριζα είναι το νέο Μνημόνιο, στο οποίο έχει ενσωματώσει πλήρως…το «παλιό», όσο κι αν προσπαθεί να το ξορκίσει.

Το έτος 2019 έχει ένα κυνικό και αναποτελεσματικό Προϋπολογισμό που αποδυναμώνει το κοινωνικό συμφέρον αλλά και μια ειδεχθή συμφωνία, την περιβόητη Συμφωνία των Πρεσπών, που υπονομεύει τα εθνικό συμφέρον…

Και τα δύο πρέπει στην πράξη να καταπέσουν…

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας”. Εκβιασμοί και διώξεις στελεχών ΔΑΚΕ

                                                                       Αθήνα, 2 Ιουλίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας” Εκβιασμοί

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και την αποτελεσματική αξιοποίηση του «πακέτου των 32 δις»

Αθήνα, 30 Ιουνίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη του «Μένουμε Ασφαλείς» είναι το «Μένουμε Εργαζόμενοι»  Θετικός ο αντίκτυπος των μέτρων στη διαφύλαξη της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Αναγκαιότητα η επιμήκυνση της στήριξης της απασχόλησης έως την ανάταξη της οικονομίας.

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη