Ανακοινώσεις

Απόλυτος και αδιαπραγμάτευτος στόχος της Προσωρινής Διοίκησης η άμεση διεξαγωγή του Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

Αθήνα, 23 Απριλίου 2019

Απόλυτος και αδιαπραγμάτευτος στόχος της Προσωρινής Διοίκησης

η άμεση διεξαγωγή του Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ

Σημαντικά ζητήματα για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας βρίσκονται “στον αέρα”

Η Προσωρινή Διοίκηση της ΓΣΕΕ, όπως θα προκύψει και οριστικά μετά την εκδίκαση της κύριας αίτησης των οργανώσεων-μελών της στις 6 Μαΐου, έχει ως βασικότατο καθήκον και αποστολή να οδηγήσει το ταχύτερο δυνατό τη Συνομοσπονδία στη διενέργεια Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου, κλείνοντας και αυτή τη μελανή παρένθεση στην 100χρονη ιστορία της.

Η άμεση ανάδειξη Εκλεγμένης-Αιρετής Διοίκησης είναι επιτακτική ανάγκη, καθώς ένα σύνολο ζητημάτων κομβικής σημασίας για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας βρίσκονται ή θα βρεθούν κυριολεκτικά “στον αέρα” με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Η ζωτική για τον κοινωνικό ιστό μεταφορά, εξασφάλιση και καθολική ισχύς βασικότατων θεσμικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων μέσω της υπογραφής Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας κινδυνεύει. Η ουσιαστική εκπροσώπηση της εργατικής πλευράς είτε σε όργανα και οργανισμούς με δυνατότητα παρέμβασης και συναπόφασης, είτε σε κρίσιμες –εθνικές ή διεθνείς– διαπραγματεύσεις, διεργασίες και διαδικασίες καθίσταται προβληματική.

Σε κάθε περίπτωση, η διαιώνιση αυτής της έκτακτης κατάστασης στη ΓΣΕΕ μόνο αποδυνάμωση μπορεί να επιφέρει σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, σε κάθε βαθμίδα της συνδικαλιστικής πυραμίδας.

Την ώρα που η σημερινή κατάσταση δημιουργεί έντονους προβληματισμούς και εύλογες ανησυχίες στο Οργανωμένο Συνδικαλιστικό Κίνημα, κάποιοι επιχαίρουν ή θριαμβολογούν… και δεν είναι μόνο η μερίδα των ανάλγητων εργοδοτών και η κυβέρνηση. Σύμπτωση συμφερόντων, κατάπτωση προσχημάτων…

Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις (ετερόκλητες δυνάμεις) που οι αρχαιρεσίες του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ θα αποτύπωναν τη μείωση της επιρροής τους ή θα επιβεβαίωναν την εξαΰλωση/διάλυσή τους παραπληροφορούν και παραληρούν.

Το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ (κατά κόσμον ΔΑΣ) δεν μπορεί και να συμμετέχει στη ΓΣΕΕ και να τη στοχοποιεί… Άλλο η κριτική (είναι αναγκαία έστω και αν είναι ξύλινη) και οι καταγγελίες (δεκτές ακόμη και αν είναι πέτσινες στο σύνολό τους), και άλλο η αήθης στοχοποίηση, οι βιαιότητες, οι φθορές και οι τραμπουκισμοί που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα… Τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες δεν είναι, ούτε και πρόκειται να γίνουν “παραμάγαζα” του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ. Οι αιτιάσεις τους έχουν κριθεί στα δικαστήρια ως μη βάσιμες. Αν υιοθετήσουμε τις σκέψεις τους, το Συνέδριο νομικά και νομοτελειακά θα οδηγηθεί σε ακύρωση. Ας μην ταυτίζουν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ το επάγγελμα τους (κομματικοί υπάλληλοι) με τη συνδικαλιστική ιδιότητα. Εκπροσωπούμε εργαζόμενους και χώρους δουλειάς, όχι κομματικά γραφεία.

Τα λόγια για την Ενότητα είναι, πλέον, περιττά η οποία ξεκάθαρα δεν εκπροσωπεί τίποτα και κανέναν στην κοινωνία των εργαζομένων. Ενώ βγάζει ανακοίνωση ότι αποδοκιμάζει και δεν θα συμμετέχει σε Διορισμένη Διοίκηση, το στέλεχος που της έχει απομείνει συμμετέχει κανονικά (διορίστηκε ως ΔΑΚΕ), και σαν να μην έφτανε αυτό ξαναβγάζει ανακοίνωση για να ξανακαταγγείλει τη Διοίκηση στην οποία συμμετέχει.

Όχι δεν είναι ανέκδοτο, είναι συνδικαλιστική στάση

Οι ιδεολογικές μας διαφωνίες και διαφορές είναι δεδομένες, ας αντιπαρατεθούμε, λοιπόν, εντόνως αλλά ειρηνικά από το βήμα του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, ενός Συνεδρίου που επιβάλλεται να γίνει και θα γίνει με τους νόμιμα εκλεγμένους αντιπροσώπους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας”. Εκβιασμοί και διώξεις στελεχών ΔΑΚΕ

                                                                       Αθήνα, 2 Ιουλίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας” Εκβιασμοί

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και την αποτελεσματική αξιοποίηση του «πακέτου των 32 δις»

Αθήνα, 30 Ιουνίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη του «Μένουμε Ασφαλείς» είναι το «Μένουμε Εργαζόμενοι»  Θετικός ο αντίκτυπος των μέτρων στη διαφύλαξη της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Αναγκαιότητα η επιμήκυνση της στήριξης της απασχόλησης έως την ανάταξη της οικονομίας.

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη