Ανακοινώσεις

Το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ είναι πλέον γεγονός Αποτυπώθηκε ξεκάθαρα ο σεβασμός της Κυβέρνησης στη δημοκρατική λειτουργία των Συνδικάτων Νικηφόρο το αποτέλεσμα για τη ΔΑΚΕ με σημαντικότατη άνοδο σε αριθμούς, ποσοστά και έδρες

Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2020

Το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ είναι πλέον γεγονός

Αποτυπώθηκε ξεκάθαρα ο σεβασμός της Κυβέρνησης στη δημοκρατική λειτουργία των Συνδικάτων

Νικηφόρο το αποτέλεσμα για τη ΔΑΚΕ με σημαντικότατη άνοδο σε αριθμούς, ποσοστά και έδρες

Το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ αποτελεί γεγονός και η Συνομοσπονδία έχει πλέον νόμιμα εκλεγμένη Διοίκηση.

Η διενέργειά του, λοιπόν, είναι πρωτίστως μια νίκη της δημοκρατίας, με την οποία κλείνει η γκρίζα παρένθεση του ενός έτους με διορισμένη από τα δικαστήρια Διοίκηση.

Οι ματαιώσεις του Συνεδρίου και οι προεκτάσεις τους επέφεραν ισχυρά πλήγματα στα Συνδικάτα και στην εκπροσώπηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας. Το ολίσθημα της διάλυσης περνά πλέον στην ιστορία και χαρακτηρίζεται ως στρατηγικό λάθος του παρελθόντος.

Στην ομαλή διεξαγωγή του Συνεδρίου αποτυπώθηκε ξεκάθαρα η πολιτική βούληση και ο σεβασμός της Κυβέρνησης της ΝΔ και του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο Συνδικαλιστικό Κίνημα.

Η κορυφαία αυτή δημοκρατική διαδικασία διασφαλίστηκε χωρίς ακρότητες με τη συνδρομή Κυβέρνησης και αρμοδίων Υπουργείων, σε αντίθεση με το “χτες”, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που δεν διστάζει να επαίρεται πως αρνήθηκε να διαφυλάξει το Συνέδριο της μεγαλύτερης Συνδικαλιστικής Οργάνωσης της χώρας. Λες και η προστασία των δημοκρατικών θεσμών δεν ήταν στα καθήκοντά της…

Σε επίπεδο αποτελεσμάτων, η ολοένα και αυξανόμενη καταξίωση της ΔΑΚΕ στη συνείδηση της κοινωνίας των εργαζομένων καταγράφηκε στη σημαντικότατη άνοδο της κοινωνικά φιλελεύθερης συνδικαλιστικής παράταξής μας, σε απόλυτους αριθμούς, ποσοστά και έδρες.

Η παρουσία και η δράση των στελεχών και μελών μας, σε κάθε κλάδο και τομέα της οικονομίας, η υπεύθυνη στάση μας μακριά από ιδεοληψίες και εξαρτήσεις, οι εφαρμόσιμες και τεκμηριωμένες θέσεις μας, συνιστούν εχέγγυα για νέα νικηφόρα αποτελέσματα σε όλους τους συγκροτημένους εργασιακούς χώρους.

Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυνατοί, με τον εργαζόμενο και τις ανάγκες του στο επίκεντρο των παρεμβάσεών μας και όχι εγκαταλελειμμένο στο στόχαστρο ανάλγητων πρακτικών, υπηρετώντας την ενότητα και την ανασυγκρότηση του Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Η ολοκλήρωση του 37ου Συνεδρίου επιβάλλεται να σημάνει την αφετηρία για την επανεκκίνηση και τον εκσυγχρονισμό των δημοκρατικών Συνδικάτων.

Σε αυτό το αναγκαίο εγχείρημα η ΔΑΚΕ Ι.Τ. θα είναι πρωτοπόρα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας”. Εκβιασμοί και διώξεις στελεχών ΔΑΚΕ

                                                                       Αθήνα, 2 Ιουλίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας” Εκβιασμοί

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και την αποτελεσματική αξιοποίηση του «πακέτου των 32 δις»

Αθήνα, 30 Ιουνίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη του «Μένουμε Ασφαλείς» είναι το «Μένουμε Εργαζόμενοι»  Θετικός ο αντίκτυπος των μέτρων στη διαφύλαξη της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Αναγκαιότητα η επιμήκυνση της στήριξης της απασχόλησης έως την ανάταξη της οικονομίας.

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη