Ανακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.
7 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Υγείας
Αφιερωμένη σε όλο το υγειονομικό προσωπικό, στους ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας είναι διαφορετική, πρωτόγνωρη… Οι συμβολισμοί και οι συνειρμοί μοναδικοί σε περιεχόμενο και πρόσημο.
Η παγκόσμια κοινότητα βάλλεται από την πανδημία του κορονοϊού, έναν αόρατο εχθρό που απειλεί και στερεί μαζικά ανθρώπινες ζωές.
Οι συνθήκες που διαμορφώνονται προσιδιάζουν σε καταστάσεις πολέμου, στην εμπροσθοφυλακή με αυταπάρνηση βρίσκονται οι υγειονομικοί.
Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, το παραϊατρικό προσωπικό, οι διοικητικοί και τεχνικοί υπάλληλοι, οι διασώστες, οι εργαζόμενοι στον καθαρισμό, οι τραπεζοκόμοι, όλοι από το δικό τους μετερίζι δίνουν καθημερινά τη μάχη στην πρώτη γραμμή υπό αντιξοότητες και ελλείψεις.
Μεγάλος ο κίνδυνος έκθεσής τους στον ιό και κατ’ επέκταση των οικογενειών τους, σημαντική ψυχολογική επιβάρυνση, τεράστια επαγγελματική εξουθένωση… με μόνο στόχο τη θωράκιση του βασικότερου ανθρώπινου δικαιώματος, αυτού της ζωής.
Οι αντοχές των συστημάτων υγείας και του ανθρώπινου δυναμικού τους δοκιμάζονται.
Τα διαχρονικά κοινωνικά αιτήματα για διασφάλιση της πρόσβασης του συνόλου του πληθυσμού σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση είναι ίσως πιο αναγκαία και τεκμηριωμένα από ποτέ.
Στην ίδια κατεύθυνση και οι πάγιες διεκδικήσεις για την αναβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, που επιβάλλεται να αποτελεί την κορωνίδα των εγχώριων υπηρεσιών υγείας, καθώς και η ενδυνάμωσή του με αξιοπρεπώς αμειβόμενο υγειονομικό προσωπικό και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.
Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, όπως και όλο το έτος 2020, είναι αφιερωμένη στο νοσηλευτικό προσωπικό και τις μαίες που συνιστούν τη ραχοκοκαλιά του Συστήματος.
Βεβαίως, με την υγειονομική κρίση να εξελίσσεται ραγδαία, η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε όλο το υγειονομικό προσωπικό, σε καθεμιά και καθένα ξεχωριστά που αγωνίζεται υπερβάλλοντας εαυτόν για την προστασία της δημόσιας υγείας, για την προστασία όλων μας.

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας”. Εκβιασμοί και διώξεις στελεχών ΔΑΚΕ

                                                                       Αθήνα, 2 Ιουλίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας” Εκβιασμοί

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και την αποτελεσματική αξιοποίηση του «πακέτου των 32 δις»

Αθήνα, 30 Ιουνίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη του «Μένουμε Ασφαλείς» είναι το «Μένουμε Εργαζόμενοι»  Θετικός ο αντίκτυπος των μέτρων στη διαφύλαξη της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Αναγκαιότητα η επιμήκυνση της στήριξης της απασχόλησης έως την ανάταξη της οικονομίας.

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη