Ανακοινώσεις

Απλήρωτοι και χωρίς μέτρα ατομικής προστασίας οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ.

Αθήνα, 16 Απριλίου  2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απλήρωτοι και χωρίς μέτρα ατομικής προστασίας οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

Επιτακτική ανάγκη η αναγνώριση του συνόλου των οφειλών

 στους εργαζόμενους και η άμεση εξόφλησή τους

Η ΛΑΡΚΟ από τα μέσα του Μαρτίου βρίσκεται σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Η αγωνία για το μέλλον μιας κορυφαίας βαριάς βιομηχανίας και των εργαζομένων της κορυφώνεται. Οι παραγωγικές δυνατότητες ανεξάντλητες για μια εταιρία στρατηγικής σημασίας με την προοπτική εμπλοκής, πέρα από το σιδηρονικέλιο, και στην παραγωγή κοβαλτίου να ανοίγει νέους δρόμους, όχι μόνο για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας, αλλά για την ανάπτυξή της και την ισχυροποίηση της θέσης της στο διεθνές μεταλλευτικό στερέωμα.

Η δοκιμασία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ συνεχίζεται σε κάθε επίπεδο

Η μη καταβολή δεδουλευμένων από το Φεβρουάριο, των επιδομάτων αδείας και του αναλογικού ποσού του Δώρου Πάσχα που δικαιούνται από το Δεκέμβριο έως την είσοδο του εκκαθαριστή, τα πλημμελή ή/και ανύπαρκτα μέτρα ατομικής προστασίας για την πανδημία του κορονοϊού (σημειώνεται ότι μεταξύ άλλων στο λιμάνι της ΛΑΡΚΟ εισέρχονται καράβια), οι δεδομένες ελλείψεις και η αδυναμία τήρησης προτύπων υγείας και ασφάλειας σε συνδυασμό με την γενίκευση της επισφάλειας διαμορφώνουν όρους «Γολγοθά».

Ταυτόχρονα, η μυωπική προσέγγιση της εκκαθάρισης και η αδυναμία στήριξης των παραγωγικών αναγκών (αγορά βιομηχανικού υλικού, μηχανολογικού εξοπλισμού, ανταλλακτικών, εξαρτημάτων κ.λπ.) υπονομεύουν την ίδια τη λειτουργία της επιχείρησης που έχει υποστεί σημαντικά πλήγματα στις παραγγελίες από την υγειονομική κρίση.

Σε κάθε περίπτωση, η άμεση αναγνώριση και εξόφληση του συνόλου των οφειλών προς τους εργαζόμενους είναι επιτακτική και επιβεβλημένη. Επισημαίνεται ότι η μισθοδοσία του εργατικού δυναμικού δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά καλύπτεται από τα έσοδά της επιχείρησης.

Οι εργαζόμενοι, παρά τις αντίξοες και δυσμενείς καταστάσεις, παραμένουν στα πόστα τους, δουλεύουν, μοχθούν, παράγουν, αγωνίζονται για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ, οραματίζονται και διεκδικούν μια ισχυρή βιομηχανία με αύξηση της δραστηριότητας, ακόμη μεγαλύτερη εξωστρέφεια, αξιοπρεπείς και ασφαλείς θέσεις εργασίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας”. Εκβιασμοί και διώξεις στελεχών ΔΑΚΕ

                                                                       Αθήνα, 2 Ιουλίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας” Εκβιασμοί

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και την αποτελεσματική αξιοποίηση του «πακέτου των 32 δις»

Αθήνα, 30 Ιουνίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη του «Μένουμε Ασφαλείς» είναι το «Μένουμε Εργαζόμενοι»  Θετικός ο αντίκτυπος των μέτρων στη διαφύλαξη της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Αναγκαιότητα η επιμήκυνση της στήριξης της απασχόλησης έως την ανάταξη της οικονομίας.

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη