Ανακοινώσεις

Η εργασία πρέπει να προστατεύει από τη φτώχεια και όχι να τη διακρίνει σε μερική ή απόλυτη

Αθήνα, 5 Απριλίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η εργασία πρέπει να προστατεύει από τη φτώχεια και όχι να τη διακρίνει σε μερική ή απόλυτη

Όλοι μαζί στη Γενική Πανελλαδική Απεργία της 6ης Απριλίου

Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας έρχεται αντιμέτωπος με τις αλλεπάλληλες κρίσεις της τελευταίας 14ετιας και τις δυσμενείς επιπτώσεις τους που επιδεινώνουν τη θέση και τη διαβίωσή του.

Από τις πολιτικές λιτότητας των Προγραμμάτων Δημοσιονομικής Προσαρμογής έως την Πανδημία και τις έντονες πληθωριστικές πιέσεις, το εισόδημα απομειώνεται, η αγορά εργασίας απορρυθμίζεται, οι Συλλογικές Διαπραγματεύσεις καταστρατηγούνται, οι ανισότητες διευρύνονται.

Η ακρίβεια υπονομεύει την πρόσβαση σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης, ο κίνδυνος της ενεργειακής φτώχειας εξαπλώνεται, η επισιτιστική ανασφάλεια και η στεγαστική αβεβαιότητα είναι πλέον πραγματικότητα ενώ η απειλή μιας νέας γενιάς υπερχρεωμένων νοικοκυριών βρίσκεται προ των πυλών.

Οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει προ πολλού τόσο την αντοχή, όσο και την ανοχή τους. Οι λογαριασμοί αυξάνονται, οι αμοιβές δεν επαρκούν.

Η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751€, η πραγματική αύξηση του μέσου μισθού μέσα από την υπογραφή και επέκταση Κλαδικών ΣΣΕ, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς αμοιβές και επαγγελματική προοπτική, η διαμόρφωση συνθηκών υγείας και ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς, η ενίσχυση των ασθενέστερων και η αναδιανομή ευκαιριών αποτελούν μονόδρομο για ένα ανθρωποκεντρικό μοντέλο διατηρήσιμης ανάπτυξης με κοινωνική συνοχή και συλλογική ευημερία, υγιή επιχειρηματικότητα και υγιείς εργασιακές σχέσεις.

Η Πανελλαδική Απεργία της 6ης Απριλίου, μακριά από κομματικές σκοπιμότητες ή καπηλείες, μετατρέπει τις αγωνίες της κοινωνίας σε αγώνα για μια καλύτερη ζωή, οι ανάγκες μας έρχονται στο προσκήνιο διεκδικώντας το μέρισμα που μας αναλογεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΔΑΚΕ Ι.Τ. καλεί τους εργαζόμενους της χώρας να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις των Συνδικάτων (Αθήνα, 11:00πμ Πλ. Κλαυθμώνος) ενώνοντας τις φωνές και τις δυνάμεις τους στο αίτημα για ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο με την εργασία στο επίκεντρο και όχι στο στόχαστρο.   

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Μοιράσου το άρθρο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Περισσότερα Νέα

Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας”. Εκβιασμοί και διώξεις στελεχών ΔΑΚΕ

                                                                       Αθήνα, 2 Ιουλίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι πρακτικές “παρακράτους” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται ακάθεκτες όπου ελέγχουν τους “αρμούς της εξουσίας” Εκβιασμοί

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και την αποτελεσματική αξιοποίηση του «πακέτου των 32 δις»

Αθήνα, 30 Ιουνίου  2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή της – Κρίσιμη συνιστώσα για το

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη του «Μένουμε Ασφαλείς» είναι το «Μένουμε Εργαζόμενοι»  Θετικός ο αντίκτυπος των μέτρων στη διαφύλαξη της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Αναγκαιότητα η επιμήκυνση της στήριξης της απασχόλησης έως την ανάταξη της οικονομίας.

Άρθρο στην εφημερίδα “Το ΠΑΡΟΝ” του Νικολάου Κιουτσούκη Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ & Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Η άλλη όψη 

Θετικό βήμα η απόφαση της Διοίκησης του ΟΑΕΔ για επαναλειτουργία της ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Υμηττού. Αναγκαία η διεύρυνση και ποιοτική αναβάθμιση του θεσμού της Μαθητείας

Αθήνα, 11 Μαΐου 2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θετικό βήμα η απόφαση της Διοίκησης του ΟΑΕΔ για επαναλειτουργία της ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Υμηττού